„Erre lehet építeni a későbbiek során”

2020-08-09 10:54:50
Kisvárda FC

A vezetőedző szerint kezd hasonlítani arra a csapat, amit a bajnoki rajton is látni szeretne tőle.

Maga Supka Attila mondta azt a második nyári edzőmeccs után, hogy igenis számítanak az előkészületi mérkőzések eredményei, mert azok egyfajta visszaigazolást jelentenek. Így aztán az sem jelent rosszat, hogy a szombati, mezőkövesdi döntetlen (1–1) azt jelenti egyben, hogy a Kisvárda Master veretlenül, négy győzelemmel és két döntetlennel zárta az előszezont.

„Az elején mondott véleményemnél kitartok most is, minden mérkőzés fontos, a mostani éppen azért, mert ez utolsó fellépésünk volt a bajnoki rajt előtt – tartott ki álláspontja mellett Supka Attila vezetőedző. – Kíváncsiak voltunk arra, hogy hasonló kaliberűnek tartott csapat ellen mire is vagyunk képesek. Az elmúlt szezon meglepetéscsapatával játszottunk, és az egy egyes döntetlen ellenére azt mondom, nekünk volt több lehetőségünk arra, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Az első tíz percben talán még a buszon maradtunk, akkor voltak problémáink, gólt is kaptunk. Aztán ahogy menetközben frissültünk, a játékunk is jobb lett, az első félidő végén már mi domináltunk, a második játékrész pedig egyértelműen a miénk volt. Amit ezen a mérkőzésen játszottunk, arra lehet építeni a későbbiek során.”

Nem is lehet kérdéses, hogy a szakvezető olyan felfogású csapatot akar majd a pályán látni a budafoki rajton, amely az első félidő közepétől irányította a mérkőzést.

„Ez így van, miközben azt is figyelembe kell venni, hogy vannak sérült játékosaink és olyanok is, akik egyéb problémáink miatt nem lehettek velünk – így Supka Attila. – Reméljük, ők is utolérik magukat és rövid időn belül jó állapotba kerülnek, ebben az esetben meglesz az a konkurenciaharc, amit szeretnék. Erről a mérkőzésről viszont még több meghatározó játékosunk is hiányzott.”

A Mezőkövesd elleni mérkőzés nemcsak a felkészülési találkozók sorát, hanem egy zaklatott, izgalmas és idegeskedésre is okot adó hetet zárt le a csapat életében.

„Volt egy kis félsz mindenkiben a kedden történteket követően, de így, hogy negatív lett mindenki tesztje mindkét alkalommal, megnyugodtattunk, és ez a csapat játékán is érződött – vett egy nagy levegőt a vezetőedző. – Ki voltunk kissé zsigerelve, hiszen sok meccset játszottunk kevés cserelehetőséggel, viszont mivel ezen a héten a mostani volt az egyetlen fellépésünk, érződött, hogy frissebb a csapat, amely kezdett hasonlítani arra, amelyet látni szeretnénk a bajnokság során.”

A játékosok is fújhatnak egy nagyot, két szabadnap után kedden kezdik meg a felkészülést a Budafok elleni augusztus 17-i bajnoki premierre.


A KISVÁRDA MASTER GOOD EDZŐMECCSEINEK EREDMÉNYEI, 2020 NYÁR

Július 18.: Kállósemjén (megyei II. osztály)–Kisvárda 0–10

Július 22.: Kisvárda–Kazincbarcika (NB II) 2–0

Július 25.: DVSC (NB II)–Kisvárda 1–1

Július 29.: Kisvárda–Zlaté Moravce (szlovák I. osztály) 2–0

Augusztus 1.: Kisvárda–MFK Ruzomberok (szlovák I. osztály) 1–0

Augusztus 8.: Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1–1



Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló