Egy-egy gól és egy esküvő

2020-07-25 17:21:02
Kisvárda FC

Döntetlen született csapatunk debreceni edzőmeccsén.

A kiesés a jelek szerint megtisztulással jár Debrecenben, a csapatunk ellen játszott szombati edzőmeccs előtt tartott szurkolói ankéton emelkedett volt a hangulat, a mérkőzés kezdését megelőzően pedig újabb debreceni nevelésű válogatott futballista, Varga József visszatérését jelentették be. Mindezt a stadion VIP-termében lakodalomra összeverődött násznép is figyelhette a lelátóról, és azt is megállapíthattuk, hogy szépen fest az új címerünk a Nagyerdei Stadion mátrixtábláján. No, meg a mezeken is, hiszen ezen a találkozón már az új logó feszült a kisvárdai mellkason.

A Kisvárdáról igazolt, és a kezdő tizenegyben egyaránt helyet kapott Zöldesi Illés és Tischler Patrik akár egymás közötti játékon is érezhette magát, hiszen azok ellen játszottak, akik tíz napja még a csapattársaik voltak.

A kisvárdai labdabirtoklási fölény Kovácsréti Márk lövésében és Sztavrosz Cukalasz ziccerfejesében nyilvánult meg – mindkétszer Zöldesi védett. Fernando Viana közeli pattintásával szemben tehetetlen volt, brazil támadónk Lakatos Csaba ziccerpasszát váltotta gólra.

Ha a 19-esben játszó játékos a 19. percben szerzett gólt, akkor logikus, hogy a 25-ös a 25.-ben talált be – Tischler ilyen támadásbefejezésének néhány hete még mi örültünk, most a debreceni drukkerek tenyere verődött össze. Cukalasznak volt még egy helyzete, de az ajándékba kapott labdát a feladó, Zöldesi kezébe emelte.

A második félidőben mindkét vezetőedző (akiknek a személye ugyancsak adott okot a pikantériára, hiszen Supka Attila és Kondás Elemér is korszakalkotó tettet vitt véghez a másik klubnál az első bajnoki cím, illetve a történelmi feljutás kiharcolásával) sokat cserélt, a játék ellaposodott. Ekkor már a bajnoki rajt előtti főpróbánál tartó, magyarán frissebbnek tűnő DVSC játékosainál vándorolt többet a labda, a mieinken kiütközött az elvégzett munka okozta fáradtság. A hajrában Artem Odincov védett ügyesen egy balról érkező lövést, Bárány Donát gólját pedig les miatt nem adták meg, így az eredmény (1–1) már nem változott.

A vasárnap sem múlhat el edzőmeccs nélkül, második számú NB III-as csapatunk 10.30-tól a Nyíregyháza Spartacusszal játszik a megyeszékhelyen, az örökösföldi edzőközpontban.


EDZŐMÉRKŐZÉS

DVSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2000 néző, v.: Takács J.

DVSC: Zöldesi (Hrabina) – Lakatos B. (Kinyik), Pávkovics (Bényei B.), Poór (Szatmári Cs.), Ferenczi J. (Pintér Á.) – Bódi Á. (Csősz), Kusnyír, Kundrák (Bényei Á.), Varga K. (Bévárdi) – Sós B. (Bereczki D.), Tischler (Bárány)

KISVÁRDA: Dombó (Odincov) – Melnik (Himics), Szimovics (Baranyai Á.), Rubus, Lakatos Cs. – Lucas, Szőr (Ene) – Hej, Cukalasz (Karaszjuk), Kovácsréti (Jelena) – Viana

Gólszerző: Viana (0–1) a 19., Tischler (1–1) a 25. percben


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló