Vége a nagy sorozatnak

2022-03-06 21:51:08
Kisvárda FC

Az első félidőben eldönthettük volna, így viszont keserűen vehettük tudomásul a vereséget. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Három eltiltott, Anton Kravcsenko, Hej Viktor és Janisz Karabeljov kikerült a legutóbb, Zalaegerszegen szereplő csapatból, amelybe visszakerült a legutóbb sérülés miatt hiányzó Herdi Prenga valamint Claudiu Bumba (a szintén felépülő Jaroslav Navrátil a kispadon kezdett), továbbá Zlicsics Lázár is. Akárhogy is, a tavasz egyik legnagyobb rangadóját vívtuk vasárnap a Ferencvárossal – pontszerzés esetén a harmadikról a második helyre léphettünk volna, győzelemmel pedig az élre.

Jól is kezdtünk, a letámadásnak köszönhetően folyamatosan a Ferencváros térfelén pattogott a labda. Jellemző, hogy Lazar Csirkovicsnak a 17. percben kellett először labdába érnie, akkor is csak mérsékelten veszélyes helyzetben mentett. A túloldalon viszont sorjáztak a helyzetek, elsőként Claudiu Bumba, majd Ötvös Bence megpattanó lövését hárította a Fradi kapusa. Azt még most sem tudjuk, hogy Herdi Prenga fejesét hogyan piszkálta ki a bal alsó sarokból Dibusz Dénes, miként azt sem, hogy Ötvös távoli lövése után miként mentett. Aztán Csirkovics fejesét is hárította, ami után három perccel a Fradi szögleténél újra elemezték a történteket a VAR-helyiségben, és kiderült, amit a kisvárdai kispadon a fejes pillanatában többen is érzékeltek, hogy Fortuna Bassey jobb karját is érintette a labda, így tizenegyeshez jutottunk. Erre mondhattuk: hála Fortunának... A teljes mezőny átvonult a mi kapunktól a Fradiéhoz, Bumbának pedig volt ideje átgondolnia, hogy hova is lövi a büntetőt: a kapu bal oldalát választotta – helyesen. Vezettünk, idén először szereztünk gólt idegenben, és virtuálisan átvettük a vezetést a tabellán.

A szünet előtt növelhettük volna az előnyt, de Ionut-Andrei Peteleu lövése után a Dibuszról kipattanó labdát Bumba kétszer egymás után sem tudta a gólvonal mögé préselni. Hogy nem kettő (vagy esetleg három) nullra vezettünk az első félidő után, annak a második játékrész első negyedórájában lett jelentősége. Nem állítjuk, hogy játékosaink hátát törte a háló, de tény, erősített a játékot kettős csere után folytató Ferencváros, és az 58. percben ki is egyenlített. Onnantól kezdve az egy pont megóvását tartottuk szem előtt, miközben a másik, kapuban álló DD-nek, azaz Dombó Dávidnak is be kellett mutatnia néhány védést, közte Tokmac Nguen próbálkozását követően egy hatalmasat. Mégsem sikerült megőrizni az egy pontot, mert a hosszabbítás kezdetén egy félpályánál elvesztett párharc után még csak a labda sem csorgott ki az oldalvonalon, az abból indított akciót pedig Nguen góllal fejezte be.

Tíz veretlenül megvívott meccsünk után megszakadt a bajnokság aktuálisa leghosszabb veretlenségi sorozata. Legutóbb november 7-én épp a Fraditól kaptunk ki, vagyis a mezőny többi csapata egy teljes körön keresztül képtelen volt bennünket legyőzni. És bár elszoktunk a fiaskóktól, veszíteni mindig keserű. Így különösen, hogy az első félidőben (amikor 7:1 volt a kaput eltaláló lövések aránya a javunkra) eldönthettük volna a pontok sorsát, a folytatásban viszont fölénk kerekedett a bajnoki címvédő, akkor már mi nem tudtuk próbára tenni Dibuszt.

Azért ezen a meccsen is csillogtattunk erényeket, és a második helyezés megszerzése a folytatásra is reális cél lehet.


OTP BANK LIGA: 23. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (0–1)

Groupama Aréna, 6727 néző, v.: Pintér Cs. (Albert I., Márkus T.)

FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Esiti (Marquinhos, a szünetben, Besic, 96.), Laïdouni – Azqui (Zubkov, 58.) Nguen, Zachariassen (Gavrics, 80.) – Bassey (Boli, a szünetben). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

KISVÁRDA: Dombó – Peteleu, Prenga, Csirkovics, Leoni – Melnik, Zlicsics (Gosztonyi, 87.) – Camaj (Navrátil, 72.), Ötvös, Bumba (Asani, 72.) – Mesanovic (Makowski, 84.). Vezetőedző: Erős Gábor

Gólszerző: Bumba (11-esből, 0–1) a 31., Boli (1–1) az 58., Nguen (2–1) a 91. percben


A gólok története

31. perc: Camaj jobboldali szöglete után Csirkovics fejelt hét méterről kapura, Dibusz védte a középre tartó labdát. Ez még a 25. percben történt, a következő játékmegszakításnál, a Fradi szögleténél a VAR javaslatára Pintér Csaba játékvezető visszanézte az esetet, büntetőt ítélt, amelyből Bumba jobbal a jó irányba vetődő Dibusz keze felett a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0–1.

58. perc: Marquinhos húszméteres lövése után Zlicsicsről visszapattant elé a labda, amit balra Civichez játszott, ő az ötös sarkától középre gurított Boli pedig négy méterről az üres kapu közepébe lőtt, 1–1.

91. perc: Laïdouni szerzett labdát Asanival szemben a felezővonalnál, benttartotta azt, majd az átadása úgy került Nguen elé, hogy a labda az egymást zavaró Marquinhost és Bolit is érintette, Nguen aztán tíz méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 2–1.


A borítófotón: Herdi Prengának nincs szerencséje a Fradi elleni fejesekkel – hazai pályán elvették tőle a gólját, most Dibusz Dénes védett nagyot a bólintása után


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló