Válás közös megegyezéssel

2023-08-15 14:12:58
Kisvárda FC

Milos Kruscsics kedden elköszönt, a DVSC elleni meccsre Gerliczki Máté vezetésével készíti fel a stáb a csapatot.

Közös megegyezéssel távozik klubunktól Milos Kruscsics, akit az MTK Budapest elleni szombati mérkőzés (0–0) után mentett fel a vezetőedzői feladatok ellátása alól a vezetőség. A szerb szakvezető a kedd délelőtti edzés után el is köszönt a csapattól, valamint a klubalkalmazottaktól.

„Közös megegyezéssel, kedden elváltak egymástól az útjaink – jelentette be Révész Attila. – Továbbra is azt valljuk, hogy remek embert sikerült megismernünk a személyében, az együttműködésünk nem is emiatt szakadt meg. Az elmondható, hogy olyan személyre van inkább szükségünk erre a posztra, aki nagyobb szenvedéllyel éli meg a mindennapokat, ráadásul akadémiai egyesületként kénytelenek vagyunk előbb-utóbb az akadémiánkra támaszkodni, ő pedig érthető módon a pillanatnyi eredményességet tartja fontosnak. Nekünk a középtávon meghatározott céljainkat kell szem előtt tartani, még úgy is, hogy adott esetben a pillanatnyi eredményességünk sérül, de ahogy korábban is jeleztem, célunk a fenntarthatóság megvalósítása, elérése, semmint pedig kisajtolni, kipréselni a legtöbbet ebből a szezonból, ami akár veszélyeztetné a később fenntartható, stabilabb klub létét. Koncepcióban kell gondolkodni, ezért fontos, hogy szorosabb együttműködés legyen az első csapat és az akadémia között, beleértve a játékosokat és az edzőket is, ilyen módon is szeretnénk felgyorsítani a gyerekek felnőtté válását, integrálását a felnőtt futballba. Zárójelben teszem hozzá, a jelenlegi lehetőségeink csak rövidtávon teszik lehetővé az élvonalbeli szereplést, ezért határoztunk meg másfajta célokat. Ha a későbbiek során ez a helyzet stabilizálódik, akkor nem zártuk ki annak a lehetőségét, hogy még együtt dolgozzunk Milos Kruscsiccsal, addig is segíteni fogjuk egymást akár információcserében, akár szakmai tanácsadás keretén belül is.”

Az utódlásról a következőket mondta a sportigazgató.

„Hogy úriemberként váltunk el Milos Kruscsicstól, arra az is bizonyíték, hogy az általa hozott asszisztensedző, Bojan Trkulja a következő időszakban még a csapatunknál maradhat, vagyis itt hagy kicsit magából valamit, és nem vágtuk el teljesen az ő szakmaiságát, így lesz megoldva az átmenet is. A döntő szót azonban Gerliczki Máté mondja ki, aki két éve a klubunknál tevékenykedik, tavaly mellettem, Erős Gábor és Török László mellett is dolgozott. Folyamatosan sajátítja el a klubfilozófiánkat, a tartalékcsapat edzőjeként folyamatos szakmai kapcsolatban állt az akadémia szakmai igazgatójával, Szentes Lázárral, ismeri az edzésmódszereinket, tudja, mire van igényünk. Az NB I-ben még nem annyira gyakorlott, de már ott is dolgozott asszisztensedzőként, és bízom benne, hogy nemcsak játékosokat, hanem újabb edzőt is ki tudunk nevelni, ahogy az Erős Gábor esetében is megtörtént. Gerliczki Máté megkapta a felkérést, hogy felkészítse a csapatot a Debrecen elleni hétfői mérkőzésre, utána döntjük el, hogy azt meghosszabbítjuk-e a szabályok adta hatvan napra a megbízatását.” – fogalmazott Révész Attila.

Az edzőváltás érinti az NB III-as csapatot is, hiszen Gerliczki Máté volt a tartalékcsapat edzője az utóbbi időben.

„Az NB III-as és az U19-es csapat között rendszeres volt a játékosáramlás, fentről le és lentről fel is. Ezért indokolttá vált, hogy ezt a kérdést edzői szinten is hasonlóan oldjuk meg, és az U19-es csapatot eddig irányító Csernijenko Ruszlant bíztuk meg a tartalékcsapat irányításával. Reméljük, tovább tudja vinni ezt az utat, erre enged következtetni, hogy az U19-nél nagyon jól dolgozott és ismeri a futballisták képességeit.”


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló