Újoncokat avattunk, szögletből kaptunk gólt

2023-09-24 20:38:26
Kisvárda FC

A Fradi elleni védekezés előremutató volt, de legközelebb már gól(oka)t kell szereznünk. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Mátyus János 1974-es, Lisztes Krisztián 1976-os születésű – nagyjából egyivásúak tehát. A Ferencváros elleni bajnoki meccsen bemutatkozó vezetőedzőnk a régi Albert Flórián Stadionban számtalanszor hallhatta, ahogy a nagyérdemű belekezd: „Lisztes Krisztián, sálálálá...”.

Ahogy a vasárnapi bajnoki első félidejének végén is – de ez a nóta már a kis Lisztesnek szólt... Nagyjából azt a szögletet kellett volna kivédekezni, és gólnélküli döntetlennel vonultunk volna a szünetre a bajnoki címvédő, Európa-konferencialiga-főtáblás, bajnoki meccsen szintén új edzőt, a BL-győztes Dejan Sztankovicsot bevető Fradi ellen.

Ami azt illeti, debütánsokból nálunk sem volt hiány, hiszen Mátyus mester első meccsén az első NB I-es meccsét játszotta Raul-Martin Stefan és Lippai Tibor is. A bátorság mellett a kényszer is rávette erre a lépésre a szakmai stábot, hiszen a felkészülést nagyban megnehezítette a sok beteg, Széles Imre Antal vasárnapra rövid időn belül másodszor dőlt ki a sorból. És bár Czékus Ádám és Körmendi Kevin nem voltak újoncok, az ő bevetésükkel sem a rutinosak táborát gyarapítottuk.

Ennek megfelelően az első félidő a Fradié volt – nagyon is. A zöldek keveset változtattak a Csukaricskit legyőző csapatukon, a labdabirtoklási fölény az övék volt, de amikor helyzetbe kerültek a nagyon jó formában védő Danijel Petkoviccsal találtak szemben magukat.

Sőt... Az újpesti egyenlítő góllal szinte teljesen megegyező szituációból, Branimr Cipetic szabadrúgása után Alaksandar Jovicic csaknem a jobb alsó sarokba fejelt, de labdáját Dibusz Dénes valami elképesztő bravúrral védte. Aztán a második félidőben – amikor már előnyben volt a Fradi a már taglalt okok következtében –, a hármas csere után felbátorodó csapatunkból Jaroslav Navrátil pontos centerezését követően a negyedikként beállt Mario Ilievszki lőtte kapura, Dibusz pedig a lécre tolta a labdát. Erre mondják, ha egy kapusnak egy ilyen meccsen kettőt kell védenie, akkor kettőt kell védjen...

A hajrára felbátorodtunk, a hatperces hosszabbítás alatt a kispad is feléledt, Jasmin Mesanovic fordulásból leadott lövését is védte Dibusz, miközben – ne hallgassuk el – a Fradi is növelhette volna előnyét. Maradt az 1–0. ami nagyjából megfelelt a látottaknak, egyúttal kiderült, Mátyus János csapatát nem könnyű megverni.

Csak legközelebb már tényleg nem kell ennyivel beérni – gyarapítani kell a pontok számát!


OTP BANK LIGA: 7. FORDULÓ

FERENCVÁROS–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (1–0)

Groupama Aréna, 8127 néző, v.: Bogár (Becséri, Berényi Á.)

FTC: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramírez – Sigér D., Abu Fani (Ben Romdhan, 59.) – Marquinhos, Zachariassen, Lisztes K. (Botka, 59.) – Varga B. (Pesics, 64.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics

KISVÁRDA: Petkovics – R. Stefan (Navrátil, a szünetben), Lippai, Jovicic, D. Kovacic, Körmendi (Vida K., a szünetben) – Melnik, Cipetic, Makowski (Camaj, a szünetben) – Czékus (Ilievszki, 64.), Mesanovic (Balogh N., 77.). Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Lisztes K. (1–0) a 44. percben


A gól története

44. perc: Abu Fani jobbról, jobbal beadott szöglete után átszállt a labda Mesanovic feje fölött, Lisztes Krisztián pedig Raul Stefant megelőzve, öt méterről a kapu bal oldalába fejelte, 1–0.


A borítófotón: Czékus Ádám is küzdött becsülettel – 64 percet töltött a pályán


next match
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
3-1
1-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-11-25 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló