Újból Fradi- és Újpest-verő csapat vár ránk

2022-10-27 16:59:11
Kisvárda FC

Nemcsak a feljövőben lévő Mezőkövesd, a több hiányzó is megnehezítheti a dolgunkat. BEHARANGOZÓ

Ezt a meccset az eredeti sorsolás szerint Kisvárdán kellene játszani, de minthogy a második fordulóban belementünk a pályaválasztói jog felcserélésébe, pénteken Mezőkövesden lépünk pályára. Így a két csapat épphogy lezárta hétfőn a 12. játéknapot az OTP Bank Ligában, pénteken együtt nyitják a 13. kört – a Matyóföldön tehát.

„A legutóbbi két bajnoki meccsen hat gólt szereztünk, ez nagy erény, hogy ötöt kaptunk, az persze nem – vágott bele a meccs beharangozója apropóján Török László, NB I-es csapatunk vezetőedzője. – Míg Kecskeméten az ellenfél válaszolt a mi góljainkra, addig Debrecenben nekünk sikerült kétszer is viszonylag gyorsan egyenlíteni, majd a győztes találatot is bevinni. Ez erős mentalitásra és jó csapategységre vall, miként az is, hogy hétfőn a csereként beállt játékosok is mind-mind hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. A tavalyi ezüstérem és a mostani pozíciónk kötelez bennünket, és szinte minden mérkőzésen esélyesként tudunk a pályára lépni, a futballszakma is így tart bennünket számon, ezt magunknak harcoltuk ki. Ennek megfelelően az otthonihoz hasonlóan idegenben is győztes mentalitással kell pályára lépnünk, és így lesz ez pénteken Mezőkövesden is.”

Persze, ellenfél is van a pályán, és a helyzet hasonló a két héttel ezelőttihez. Akkor a Kecskemét várt úgy ránk, hogy előzőleg legyőzte hazai pályán a Ferencvárost (2–0) és idegenben az Újpestet (2–1), a következő ellenfelünk is azzal dicsekedhet, hogy egymást követő két meccsen múlta felül otthonában a két nagymúltú fővárosi klub legénységét 2–1-re és 1–0-ra. Figyelmeztető jelnek tekinthető mindez?

„Tisztában vagyunk azzal is, hogy a Mezőkövesd kerete erős, ezért nehéz ez a tizenkét csapatos bajnokság, hogy az ilyen tudású csapatok az alsóházban foglalnak helyet – így Török László. – Tiszteletet parancsol, hogy ellenfelünk a Ferencvárost és az Újpestet is legyőzte, ez nem a véletlen műve, hiszen nagyon erős karakterek is vannak a mezőkövesdieknél és csapatként is jól működnek. Egyértelmű, hogy nagyon komoly ellenfélre és mérkőzésre számíthatunk.”

Főleg, hogy a sorozatterhelés némileg megtizedelte csapatunk sorait, a Debrecenben fejsérülést szenvedő Jasmin Mesanovic és az öt sárga lapja miatt eltiltott Hej Viktor biztosan nem játszhat, de mások szerepeltetése is kérdéses.

„Mesanovicot tíznapos pihenőre ítélték, Hej Viktorra sem számíthatunk és az edzéseken nagyon foghíjas volt a létszám – leltározott Török László. – Azt a programot, amit két mérkőzés között el szoktunk végezni, azt ezúttal nem tudtuk megvalósítani, és nemcsak az idő rövidsége miatt. Ezúttal nem kizárólag a rotáció miatt lesznek változások a csapatban, hanem mert a hiányzók miatt bele kell nyúlni a csapatba. Az a helyzet, hogy többen szereztek kisebb-nagyobb sérülést, emiatt a meccs előtti napon is bizonytalan, milyen összetételben lépünk majd pályára. Ezek a sérülések ugyan nem feltétlenül abból adódtak, de az utóbbi időben azt érezzük, hogy kettős mércét alkalmaznak velünk szemben a játékvezetők. Az Újpesten kapott második gólunk előtt nem fújták le a javunkra azt a szabálytalanságot, amit Debrecenben, Jasir Asani meg nem adott gólja előtt a kárunkra igen. Vagy a debreceni második kapott gólunk előtt Driton Camajt lekönyökölték a félpályánál, és abból indult a góllal záruló akció. A következetességet hiányoljuk, és abban is reménykedünk, hogy sérülést nem okoz majd csapatunk soraiban a nem egyforma játékvezetői felfogás.”


A borítófotón: A két csapat augusztusi mérkőzésén négy góllal terheltük a mezőkövesdi kaput

Fotó: Móricz Csaba


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló