Távozik a lengyel középpályás

2024-06-05 18:11:52
Kisvárda FC

Rafal Makowski két és fél év alatt 87 tétmérkőzésen lépett pályára kisvárdai színekben, tíz gólt szerzett.

Klubunk közös megegyezéssel felbontotta Rafal Makowski szerződését, így a 27 esztendős lengyel futballista két és fél év után távozik Kisvárdáról. A középpályás 2022 januárjában szülőhazájából érkezett Kisvárdára, tagja volt a bajnoki ezüstérmet szerzett csapatnak, szerepelt a nemzetközi porondon, illetve idén a Mol Magyar Kupában elődöntős legénységben is szóhoz jutott, ahogy az élvonalból kiesett csapatban is.

Makowski 74 bajnoki mérkőzésen 4383 perc játéklehetőséghez jutott, 52 alkalommal a kezdő tizenegyben kapott helyet, 22-szer pedig csereként lépett pályára. Nyolc gólt szerzett, abból hetet a 2022-2023-as bajnokságban, egyet pedig 2024 tavaszán. Neve mellett kilenc gólpassz is szerepel, és volt egy olyan sorozata, amikor egyvégtében 31 bajnokin lépett pályára. Ez a harmadik leghosszabb ilyen jellegű széria csapatunk élvonalbeli történetében.

Mindezek mellett játszott mind a négy Európai-konferencialiga-selejtezőnkön, a Mol Magyar Kupában kilenc alkalommal szerepelt, és két gólt szerzett. Sportszerű játékára jellemző, hogy a bajnokságban egyetlen sárga lapot sem kapott, a kupában is csak egyet.

Rafal Makowski két és fél évig meghatározó tagja volt csapatunknak, köszönjük az itteni szolgálatait. További pályafutásához sok sikert és jó egészséget kívánunk, civil életéhez pedig sok boldogságot!


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló