Ötödször is premier az élvonalban

2022-07-30 16:23:45
Kisvárda FC

Két Ekl-kupakör között vasárnap 15.45-től, a DVSC elleni hazai meccsen megkezdjük bajnoki szereplésünket is. BEHARANGOZÓ

A 2018-as Fehérvár (0–4), a 2019-es Paks (1–0), a 2020-as Budafok (1–2) és a tavalyi Ferencváros (2–1) elleni rajt után az ötödik NB I-es évünket az ötödik különböző ellenféllel szemben kezdjük meg, és 2019 után másodszor hazai pályán. Azt is megállapíthatjuk, hogy rendre más-más vezetőedzővel, hiszen a nyitányokon sorrendben Kondás Elemér, Miriuta László, Supka Attila és a már a vasárnapi ellenfélnél dolgozó Joao Janeiro ült a kispadon, most pedig Török Lászlóval debütál a csapat az új idényben – a DVSC ellen.

„Egyfajta premieren már túl vagyunk, de azért a bajnoki rajt előtti izgalom is megvan és az adrenalin is dolgozik bennünk – kezdte az első kisvárdai bajnokija előtti beharangozót Török László vezetőedző. – Arról nem beszélve, hogy a mérkőzésnek jelentős a presztízse is, ezzel a szurkolókon kívül a játékosok is tisztában vannak. Minden mérkőzés fontos, és lehet, az elmúlt hetekben a Kajrat Almati elleni összecsapásokon volt a fókusz, de péntektől a DVSC-re koncentráltunk, és nem kérdés, úgy készülünk, hogy ezen a meccsen is fontos az eredmény a számunkra, meg szeretnénk alapozni a jó bajnoki szereplésünket. További pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy az ellenfél edzője a Kisvárdán töltött időszakának köszönhetően talán jobban ismeri a mi csapatunkat, mint a sajátját, de ennek sincs különösebb jelentősége, mert ezek a játékosok vannak olyan szinten, hogy képesek olyan döntéseket hozni, ami által bármikor eredményesek lehetünk. Debrecenben több változás is történt, új a vezetés, a szakmai stáb, vannak új futballistáik is, tehát náluk is nagy lehet most a várakozás. Az Európa-konferencialigában játszott meccsek révén még jobban összekovácsolódott a csapat, most viszont az egészségügyi, élettani és tudományos csoportunknak is nagy feladatot kell elvégezni ahhoz, hogy valóban a legideálisabb összetételben tudjunk játszani, azok szerepeltetése kerül előtérbe, akiknek a szervezete jól reagált a sorozatterhelésre. Ezzel együtt biztos, hogy előtérbe kell helyeznünk a rotációt, így várhatóan bevetünk friss, eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosokat is.”

Csak kisebb fennakadást jelentett, hogy a meccs előtti utolsó, szombati edzést a heves esőzés miatt néhány perces késéssel tudta elkezdeni a csapat.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló