Nem hagytunk kétséget

2023-09-17 18:11:50
Kisvárda FC

Továbbjutottunk, az örömünk Milos Szpaszics súlyos sérülése miatt még sem teljes. HELYSZÍNI BEHARANGOZÓ

A négy évvel ezelőttihez hasonlóan ismét Pilisen kezdtük meg szereplésünket a Mol Magyar Kupában. Mégsem ugyanott, mint 2019-ben, mert azóta új sportpálya létesült a Pest megyei településen, amelyen a vasárnapi volt az első tétmérkőzés. Ahogy Mátyus János vezetőedző is az első tétmeccsen irányította csapatunkat, a elyből Széles Imre Antal betegség miatt hiányzott.

És abban sem hasonlított az összescsapás a két csapat legutóbbi találkozásához, hogy akkor nagyon meg kellett szenvednünk az egygólos győzelemért, most viszont hamar megszületett a vezető találat, amely előtt és után is fejeltünk, illetve lőttünk egy kapufát előbb Milos Szpaszics, majd Driton Camaj révén.

Ami azt illeti, Szpaszics első negyedórája mozgalmasra sikeredett, hiszen a kapufáján és a gólján kívül meg is sérült. A bokáját fájlaló támadónkért a szünetben megérkezett a mentő, a ceglédi kórházban elvégzett vizsgálat után pedig a meccs végére megérkezett a szomorú diagnózis: eltört a bal lábán a külbokacsontja, műtétre szorul. Közben a pályán a második gólunkatt Camaj, a harmadikat Alaksandar Jovicic szerezte, majd szünet előtt Bohdan Melnik értékesítette a tizenegyest, így ő mind a hat élvonalbeli idényünkben szerzett már tétmeccsen gólt.

A második félidőre három olyan játékost is becseréltünk védő, középpályás és szélső helyére, akik centert is játszhatnának, Jasmin Mesanovic, Balogh Norbert és Mario Ilievszki érkezése is arra engedett következtetni, hogy fokozott szerepe lesz a támadójátéknak. Maradtunk is fölényben, gólt azonban már csak az ugyancsak csereként beállt Czékus Ádám szerzett.

A pilisiek lelkesedése nem kopott, a végén mindent megtettek a szépítésért a hazaiak, kapták is a szabadrúgásokat a tizenhatos környékéről, de nem tudtak betalálni, így maradt a 0–5.

Az ilyen meccseken mi a fontos? Továbbjutni bármi áron és megúszni sérülés nélkül. A győzelem magabiztosan megvalósult, ám sajnos nem úsztuk meg baj nélkül: Milos Szpaszicsnak ezúttal is kívánunk mielőbbi felépülést és visszatérést!


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

PILISI LK–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–5 (0–4)

Pilis, 1000 néző, v.: Horváth T. (Czeglédi B., Majorné)

PILIS: Isztolyka – Kiss B., Nemes B., Sipos I. (Kucsván, 59.), Miklósvári, Halmos (Szilágyi L., 85.), Bán (Auer, 71.), Csikós (Krizsán, 59.), Sárán, Genczler (Veress L., 71.), Tóth Á. Játékos-edző: Mikósvári János

KISVÁRDA: Kovács M. – Cipetic, D. Kovacic (Mesanovic, a szünetben), Jovicic, Körmendi – Melnik, Ötvös (Ilievszki, a szünetben) – Navrátil, Makowski (Lucas, 66.), Camaj (Balogh N., a szünetben) – Szpaszics (Czékus, 12.). Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Szpaszics (0–1) a 6., Camaj (0–2) a 16., Jovicic (0–3) a 24., Melnik (11-esből, 0–4) a 45., Czékus (0–5) a 67. percben


A gólok története

6. perc: Ötvös baloldali szöglete után Szpaszics úgy fejelte kapura a labdát, hogy az a baloldali kapufáról keresztbe pattant, majd a túlsó kapufánál Bán vette mellre, és vágta ki. A felszabadítás után Ötvöshöz került vissza a labda, az ő újbóli beadása után Makowski pörgetett kapura, a labda a kapusról kipattanva Szpaszics elé került, ő pedig négy méterről jobbal a kapu közepébe lőtte, 0–1.

16. perc: Melnik löbbölte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Makowski visszafelé fejelte, Camaj tolt rajta egyet, majd 17 méterről középről jobbal a bal alsó sarokba csavarta a labdát, 0–2.

24. perc: Ötvös baloldali szöglete után Jovicic bevetődve, öt méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, 0–3.

45. perc: Ötvös átadása után a labdát a kapunak háttal állva fedező Czékust a tizenhatoson belül felvágták. A tizenegyesből Melnik jobbal a jobbra vetődő kapus mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 0–4.

67. perc: Ilievszki átadása után Mesanovic passzolt a tizenhatos előteréből balra Czékushoz, az ő 17 méteres, jobblábas lövése a közbelépő Sárán lábán lábán felperdült, és a kapu jobb alsó sarkába pattogott, 0–5.


A borítófotón: Jaroslav Navrátil ellenőrzés alatt tartotta a jobb oldalt


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló