Nálunk járt a stadion első góljának szerzője

2021-08-30 13:24:33
Kisvárda FC

A Ferencváros NB III-as csapatának még mindig aktív játékosa rokoni, szülői és szurkolói minőségben is érkezett.

Ahogy a statisztikákról szóló híradásunkban jeleztük már, a szombati volt az ötvenedik hazai meccsünk az NB I-ben. Három éve, 2018. augusztus 11-én játszottuk az elsőt, a Ferencváros ellen (0–2). És a Mezőkövesd elleni jubileumi bajnokin jelen volt az a játékos, aki az első gólt érte el az akkor vadonatúj Várkerti Stadionban. Leandro volt a „tettes”, aki ezúttal a lelátóról figyelte a fejleményeket – rokoni minőségben is.

„Ahogy beléptünk a stadionba, a fiam is mutatta azt a kaput, ahova három éve a gólt fejeltem – nyilatkozta Leandro még a mérkőzés előtt. – Azt a napot sem én, sem a családom nem fogja soha elfeledni, máig hihetetlen, hogy unokatestvéremmel, Lucasszal, akivel gyerekkorunkban szinte testvérként nőttünk fel, csapatkapitányokként kísérhettük be a csapatainkat Magyarország egyik vadonatúj stadionjának avatóján. Azt követően még egyszer játszottam itt egy kupamérkőzésen, most pedig civilben jártam itt.”

A fotón: 2018. augusztus 11.: a két Brazíliából származó unokatestvér, Lucas (balra) és Leandro kapitányként vezeti ki csapatait a kisvárdai stadionavatón


Illetve szülőként, szurkolóként is, hiszen nemcsak a Kisvárda Master Good–Mezőkövesd összecsapás kedvéért érkezett hozzánk a korábbi 16-szoros magyar válogatott játékos.

„Alex fiam a Fradi U13-as csapatában játszik, ők kora délután edzőmeccset játszottak a Kisvárdával, Cigándon – mesélte a programját Leandro. – Eljöttünk a családdal megnézni azt a meccset, majd Lucas unokatestvéremék bajnokiját is. Még tagja vagyok a Ferencváros NB III-ban szereplő tartalékcsapatának, de a hétvégén nem volt meccsünk a kupaforduló miatt, így kihasználtuk ezt a lehetőséget.”

Leandro fia, Alex (balra) ugyancsak a Fradiban rúgja a labdát – ahogy szombat délután a Várda LA U13-as csapata ellen – Cigándon

Fotó: Ombodi Tamás


És annak ellenére, hogy Leandro nemcsak a stadionavatón tört borsot az orrunk alá, hanem 2019. szeptember 29-én is, amikor győztes gólt lőtt nekünk az Üllői úton, a magyar-brazil kiválóságnak kedves fogadtatásban volt része Kisvárdán.

„Nagyon kedvesek voltak velem az emberek, amit én úgy próbálok viszonozni, hogy amikor csak lehet – tehát ha nem a Fradival játszik – szurkolok a Kisvárdának. Már csak Lucas miatt is" – mondta búcsúzóul Leandro.

A fotón: Leandro és családja a Mezőkövesd elleni meccs után Lucasszal a Várkerti Stadion parkolójában szelfizett


A borítófotón: Leandro kedves debreceni ismerőssel is találkozott a nézőtéren


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló