„Nagy megtiszteltetés a számomra"

2021-07-30 13:20:44
Kisvárda FC

A Ferencváros elleni meccs BEHARANGOZÓJA kapcsán vezetőedzőnktől azt is megtudtuk, hogy előre aláírná-e a döntetlent.

Míg csapatunk a századik NB I-es meccse előtt áll, addig vezetőedzőnk, Joao Janeiro debütál a magyar élvonalban. Még az is lehet, hogy a 40 esztendős portugál szakember jobban izgul a premier kapcsán, mint játékosaink.

„Először is megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az az edző, aki a kisvárdai futball történetének századik meccsén a kispadon ül ­– jelezte a vezetőedző, hogy számára is különleges a szombati mérkőzés. – Nagy naphoz érkezett a klub, a századik NB I-es meccs különös mérföldkövet jelent. Nagyon boldog vagyok, remélem, a játékosok is hasonlóképpen éreznek.”

Míg a mieink első nyári tétmeccsüket játsszák, addig a Ferencváros már túl van két, sikerrel vett Bajnokok Ligája-fordulón, azon belül is négy győzelmen. Ez előny a Fradi számára vagy éppen a számunkra az, hogy ezáltal könnyebben fel lehetett térképezni a bajnok jelenlegi játéktudását?

„Mind a kettő lehet előny vagy éppen hátrány – így Joao Janeiro. – Egyrészt a Ferencváros felvette a tétmeccsek ritmusát, ráadásul a Bajnokok Ligáját jelentő magas szinten játszhattak négy komoly mérkőzést. Ráadásul hazai pályán játszhatnak, ami szintén mellettük szól. Ugyanakkor az is igaz, az eddig játszott meccseiken láthattuk az esetleges gyengébb pontjaikat, illetve az erősségeiket, nyilván ez utóbbiból van több. Úgy gondolom, készen állunk arra, hogy fellépjünk a Groupama Arénában.”

Ha már a Fradi otthona szóba került. Ott azért nem mindennapos a hangulat egy-egy meccsen...

„Már voltam ott, igaz csak vendégként – beszélt az eddigi Üllői úti élményeiről a tréner. – Nagyon szép stadion, ahol valóban felemelő az atmoszféra. Azt is bevallom, a kisvárdaihoz hasonló kis stadionokat jobban szeretem, azoknak is megvan a hangulata. A játékosoknak inkább az lesz a szokatlan, hogy a pandémia után most újra szép számú és zajos közönség előtt szerepelhetnek. De ettől nagyobb bajunk ne legyen, alig vártuk, hogy ez újra itt legyen.”

Joao Janeiro a csütörtöki szurkolói ankéton is jelezte, hogy támadó szellemű csapatot szeretne mindig a pályára küldeni. Mi azért megkérdeztük tőle, hogy a bajnoki címvédő otthonában előre aláírná-e a döntetlent?

„Nem – vágta rá a vezetőedző. – Bárki is legyen az ellenfél, mindig győzelemre törekedünk majd. Persze minden meccsnek megvan a maga története, amely alakulhat úgy, hogy a végén elégedettek leszünk a döntetlennel. A stábnak és a játékoskeretnek sem olyan a mentalitása, hogy döntetlenre törekedne. Megpróbálunk nyerni, aztán meglátjuk, mi lesz.”


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló