Nagy hangsúly a párharcokon

2023-11-11 10:38:54
Kisvárda FC

A Fradi-verő Kecskeméti TE ellen mutatkozik be Feczkó Tamás vezetőedző. BEHARANGOZÓ

A Ferencvárost múlt héten legyőző (2–1) Kecskeméti TE lesz NB I-es csapatunk vendége. A mérkőzés vasárnap 13.30-kor kezdődik a Várkerti Stadionban, csapatunkat vezetőedzőként Feczkó Tamás irányítja, aki legutóbb három éve dolgozott az élvonalban, akkor Diósgyőrben.

„Jó érzés visszatérni az NB I-be, de ez a történet nem rólam szól, hanem a kisvárdai csapatról és a klubról – mondta bevezetésként Feczkó Tamás. – Szerdán álltam munkába, nyilván szükség volt egy kis ismerkedési fázisra, de nem maradt elvesztegetnivaló időnk, hiszen készülni kellett a Kecskemét elleni mérkőzésre. Vallom, a KTE a mezőny egyik legszimpatikusabb csapata, amely jól ötvöz több erényt, küzdeni is nagyon tud, de ha kell, futballozni is. Ezektől válik nehezen kiismerhetővé a stílusa, holott több éve együtt játszó, összeszokott társaságról van szó.”

A Zalaegerszeg elleni meccset még kívülről figyelte az azóta vezetőedzővé előlépett szakember, de így is van rálátása arra, hogy esetlegesen miben kell változtatni.

„A szakmai kérdéseket illetően Révész Attila sportigazgatóval együtt konzultáltunk, remélhetőleg a győztes taktikát dolgoztuk ki, de a játékosoké lesz a főszerep – így Feczkó Tamás. – Egy biztos, olyan nem fordulhat elő, hogy a párharcokban alulmaradjunk, a helyzetünk sem teszi lehetővé, hogy könnyen adjuk magunkat, meg kell harcolni az úgynevezett második labdákért. Csakis akkor válhat a Várkerti Stadion igazi katlanná, ha ezeket az erényeket csillogtatjuk. Hazai pályán, szurkolóink segítségével nem lehet más célunk, mint a győzelem.”

A korábban sérült játékosok közül Dominik Kovacic és Lucas a héten már a csapattal edzett, Milos Szpaszics és Jasmin Mesanovic visszatérése még odébb van.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló