Motiválatlanságról szó sem lehet

2022-09-16 12:53:44
Kisvárda FC

Ismert vezető és edző lehet a garancia arra, hogy jó ellenféllel találkozunk a kupában. BEHARANGOZÓ

Azt már a bajnoki idény legelején megtudtuk, hogy a BVSC-Zuglót köszönthetjük ellenfélként Kisvárdán, lévén a fővárosi vasutascsapat az NB III Keleti csoportjában szerepel – ott, ahol tartalékcsapatunk is. Az viszont csak a Mol Magyar Kupa aktuális körének sorsolásakor derült ki, hogy nem a november 20-ára kiírt harmadosztályú bajnoki lesz az első és egyetlen randevúja a két klubnak, hanem szombaton elsőszámú, NB I-es legénységünk is megmérkőzik a zuglóiakkal. A tét a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutás.

„A heti ritmusunk szakmai programján nem változtattunk, a hétvégi kupamérkőzés ugyanúgy illeszkedik a menetrendünkbe, mintha bajnoki lenne, ennek megfelelő komolysággal kezeljük – nyilatkozta a szombati fellépés kapcsán Török László vezetőedző. – Ezzel együtt elkészítettük a következő bajnoki meccsig hátralévő ütemtervet is, de egyelőre a BVSC elleni mérkőzés foglalkoztat bennünket. Az ellenfélről minden információ rendelkezésre áll, tudjuk, hogy nagyszerűen kezdte a bajnokságot az NB III Keleti csoportjában, nyolc meccséből hetet megnyert és csak egyszer játszott döntetlent, így máris négy pont előnyre tett szert a másodikkal szemben. Nagyon jó csapatról van szó, elszánt és szenvedélyes vezetőedzővel, Urbán Flóriánnal. A motiváltságukkal nem lesz gond, abban biztosak vagyunk. Aki a futball világában dolgozik bármilyen szinten, bármilyen munkakörben, azt mindig tisztelni kell. A kupasorozat rendre magában hordozza a meglepetések lehetőséget, ilyenkor egy-egy mérkőzésre eltűnhetnek az osztály- és tudásbeli különbségek, mondjuk azért, mert a magasabb osztályú csapat kevésbé motiváltan lép pályára. Nálunk ilyen nem történhet meg, mert bár kiváló csapat ellen játszunk, a célunk a Szőnyi úton egyértelműen a továbbjutás. Olyan futballisták is lehetőséghez juthatnak, akik eddig kevesebb játékperccel rendelkeznek, és büszkék vagyunk azokra, akik meghívót kapták hazájuk válogatottjába. Nyilván az is feladatunk, hogy rájuk vigyázzunk is.”

Nemcsak a vezetőedzője, a korábbi 40-szeres válogatott Urbán Flórián az egyetlen ismert alakja a BVSC-nek, hanem a klubigazgató, a korábbi MLSZ-elnök Kisteleki István is. A játékoskeret ismertebb alakjai közé tartozik Benkő-Bíró Norbert (korábban Szigetszentmiklós, Salgótarján), a kapus Szemerédi Norbert (Honvéd, Zalaegerszeg) vagy éppen Tamási Zsolt (Paks, Mezőkövesd, Nyíregyháza), de rajtuk kívül is több olyan futballista alkotja a keretet, akik megfordultak magasabb osztályban, vagy éppen neves klubban nevelkedtek.

Csapatunk most kapcsolódik be a kupaküzdelmekbe, a BVSC azonban már két kört is túlélt: a Teskánd (Zala megyei II. osztály) otthonában 7–0-ra, a szombathelyi Király SE (Vas megyei I. osztály) ellen pedig 3–0-ra nyert.

A továbbjutás kérdése egyetlen mérkőzésen dől el, amennyiben a kilencven perc döntetlenre végződik, kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha az sem hoz döntést, akkor pedig tizenegyespárbajra kerül sor. A következő forduló sorsolását hétfőn 18.15-től készítik el az M4 Sport nyilvánossága előtt.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

BVSC-ZUGLÓ–KISVÁRDA MASTER GOOD

Budapest, Szőnyi út, BVSC-Zugló Stadion, szombat, 15.00

Vezeti: Rúsz Márton (Márkus Tamás, Berényi Ákos)


A borítófotón: A legutóbbi kupaszereplés része volt az MTK elleni fölényes hazai győzelem (4–1)

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló