Menekült sportoló gyerekek a lelátón

2022-03-14 10:16:14
VLA

Már több mint négyszáz fiatal elhelyezéséről gondoskodtunk, közülük száznál is többen ott lehettek a meccsen.

Sorra és továbbra is nagy számban érkeznek Magyarországra az ukrajnai háborús menekültek, fiatal sportolók is, szervezett körülmények között. Akadémiánk, a VLA kiemelt feladatot kapott abban, hogy ezeknek a gyerekeknek szállást és ellátást biztosítson, akár helyben, akár – együttműködve más akadémiákkal, illetve szervezetekkel – az ország más részében.

Nemcsak futballistákról, hanem birkózókról, atlétákról, ritmikus sportgimnasztikázókról, illetve más sportágak képviselőiről van szó, valamennyien 18 év alattiak. Már több mint négyszáz ilyen sportoló ellátásáról vagy elhelyezéséről gondoskodtunk – a segítség természetesen szívből jön, egyben kötelességünknek is érezzük. Nemcsak Kárpátaljáról érkeznek gyerekek, hanem Ukrajna belső részeiből, Kijevből, Dnyetropetrovszkból vagy éppen Zaporizzsjából is. Volt olyan csoport, amely nyolcórás várakozás után indulhatott tovább, mert bombatámadás érte az útvonalat, amelyen haladtak. Tizenegy, a Dinamo Kijevtől érkezett futballista is akadémiánk lakója ezekben a napokban, illetve egy 62 éves edző, aki már nem hadköteles.

Az akadémiánk által szállásadásban és teljes ellátásban részesített gyerekek közül több mint százan ott lehettek a vasárnapi Kisvárda Master Good–Gyirmót FC Győr NB I-es mérkőzésen, akik részesültek azokból az adományokból is, amelyet szurkolóink gyűjtöttek össze, illetve a meccs előtt a gyirmótiak szállítottak Kisvárdára. Hogy kinek is szurkoltak, arra egyértelmű választ adott az általuk az egyik korláton elhelyezett felirat: „Nyerjen a Kisvárda és legyen bajnok!"

A háborúban érintett, megélhetésüket ezáltal elveszítő ukrán futballisták megsegítésére vonatkozó jótékonysági akciónk tovább tart, a részletek ITT.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló