Összefogást sürgetünk a segítségnyújtásért

2022-02-28 19:31:32
Kisvárda FC

Kárpátaljai partnereinkkel és a HLSZ-szel közösen kezdünk adománygyűjtésbe.

Ahogy korábbi híradásunkban is jeleztük, klubunk a Hivatásos Labdarúgók Szervezetével (HLSZ) és kárpátaljai partnereinkkel együtt keresi annak a lehetőségét, hogy miként tudunk segíteni az ukrán fronton kirobbant háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai sporttársainknak. A sportolók számára az eleve nehézséget okoz, hogy megállt a sportélet, így sokan veszítették el a bevételi forrásaikat.

A segítségnyújtás azért is időszerűvé vált, mert a kárpátaljai partnerszervezeteink arról értesítettek bennünket, hogy sajnos megvan a háború első, labdarúgással összefüggésbe hozható áldozata: a Kijev közeli harcokban elesett a Karpati Lviv mindössze 21 éves játékosa.

„Hétfőn a kárpátaljai Ungváron találkoztam a Kárpátaljai Labdarúgó-szövetség (KLSZ), valamint a Kárpátaljai Sportoló és Labdarúgó Tehetséggondozó Központ Jótékonysági Alapítvány illetékeseivel, és arra jutottunk, hogy közösen segítünk a bajba jutottaknak – jelentette be Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója. – A KLSZ elnöke, Ivan Duran azonnal az ügy mellé állt és csatlakozott hozzánk a HLSZ is. A kinti partnereink bizottságot hoznak létre, amely a támogatások transzperens hátterét biztosítja, hogy az adományok elosztása megfelelő helyekre érjen célba. Egy operatív csoport és a kárpátaljai szövetség fogja ellenőrizni és megvizsgálni a várhatóan nagy számban beérkező igényeket, illetve a megítélt támogatásokat a megfelelő helyre eljuttatni. A Kisvárda FC és a HLSZ pedig a Magyarországról érkező támogatási igényeket fogja begyűjteni, és a megfelelő helyre továbbítani.”

Révész Attila hozzátette, valamennyi bajba jutott ukrán állampolgárt nagyon sajnálnak, de a labdarúgás közegében dolgozva, ez az akció kifejezetten futballisták és családjaik megsegítésére irányul. Öt kategóriát állítottak fel, az ezekben érintettek juthatnak alapítványi támogatáshoz:

1. A háborúban elesett labdarúgók családjának megsegítése.

2. A háborúban résztvevő futballisták és családjaik támogatása.

3. Azoknak a labdarúgóknak a támogatása, akiknek az életkörülményei megváltoztak azáltal, hogy háborús kár érte őket.

4. Azok a labdarúgók, akik a háború miatt nem jutnak fizetéshez, és nem tudnak máshonnan bevételhez jutni.

5. A már Magyarországon tartózkodó futballisták támogatása az élethelyzet körültekintő ellenőrzését követően.

„Reméljük, mi soha nem kerülünk hasonló helyzetbe, de arra kérünk minden futballszeretőt, hogy akik átérzik sporttársaink nehéz helyzetét, azok bármilyen módon, pénzzel, adománnyal járuljanak hozzá a nemes ügyhöz. Pénzbeli juttatást ugyanúgy várunk, mint tárgyi segítséget, magánemberektől és kluboktól, sportszervezetektől egyaránt” – szólt a sporttársadalomhoz és a magánemberekhez egyaránt Révész Attila.

Az adományokat a Labdarúgósegély Alapítvány 10918001-00000097-70570001 számú bankszámlájára lehet eljuttatni, az utalás közleményében kérjük feltüntetni: „Segítség háborúban érintett labdarúgóknak”. Adományvonalként pedig a +3612376050-es telefonszámot lehet hívni, ide várjuk azok jelentkezését, akik rászorulnak a segítségre.

A Kisvárdáról érkező tárgyi adományokat pedig várjuk a Várkerti Stadionban található szurkolói shopba hétköznaponként 9 és 16 óra között, illetve az adományozási szándékot a marketing@kisvardala.hu e-mailcímen is lehet jelezni.

Szolidaritásukat és nagylelkű támogatásukat az érintettek nevében előre is köszönjük!


A borítófotón: Révész Attila (balra) Ivan Durannal, a Kárpátaljai Labdarúgó-szövetség elnökével együtt állt a kezdeményezés élére


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló