Megméretünk a nemzetközi porondon is

2022-07-20 17:44:47
Kisvárda FC

Rajthoz szólítják csapatunkat, amely csütörtökön bemutatkozik az Európa-konferencialigában. BEHARANGOZÓ

Az már biztos, hogy 2022. július 21-i dátum beíródik a kisvárdai futball történetébe, hiszen ekkor, vagyis csütörtökön játssza csapatunk első nemzetközi mérkőzését. Az Európa-konferencialiga (Ekl) selejtezőjének második fordulójába kapcsolódunk be, és magyar idő szerint 16 órakor (a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti) a kazah FC Kajrat Almati otthonában lép pályára. Ellenfelünk a 2021-es kiírásban harmadik helyen végzett a bajnokságban és megnyerte a kupát, a mostani sorozatban 15 forduló eltelte után a hatodik helyen tanyázik.

„Ez már nem az a világ, amikor egy kazah csapatot el lehet intézni egy kézlegyintéssel, a Kajrat elleni felkészülésünk nagyon komoly volt, már három-négy hete erre a mérkőzésre helyeztük a hangsúlyt – mondta Török László (borítófotónkon), a Kisvárda Master Good vezetőedzője, miután a csapat letudta a csütörtöki meccsidőpontban tartott edzést. – A feltérképezést illetően annyiban talán könnyebb dolgunk volt, mint ellenfelünknek, hogy a Kajrat az elmúlt hetekben bajnoki és kupamérkőzéseket is játszott, így róluk nagyobb terjedelem állt rendelkezésünkre szakmailag, mint esetleg nekik rólunk. A stábtagok elkészítették az ellenfél valamennyi játékosának profilját, amit egyénileg is megkaptak a futballistáink, de csapatszinten is elemeztük, valamint az edzésgyakorlatok is a Kajratról szóltak. Ugyan az ellenfél kerete kicsit átalakult az előző bajnoksághoz képest, de így is vannak nagyon jó játékosai, csapatrészenként több is. Az utóbbi hat meccsének eredménye is figyelemfelkeltő, és arra is számolnunk kell, hogy a pálya szinte minden pontján letámadnak majd bennünket. Kimondott erősségük, hogy gyorsan mennek át védekezésből támadásba.”

Török László említette, a feltérképezést megkönnyítette, hogy a Kajrat játékban van. Ebből adódóan mennyire hátrány, hogy a mi csapatunk viszont most játssza első tétmeccsét a nyári időszakban?

„A sporttudomány ma már nagyon fejlett, így ellenfelünknél is biztosan odafigyelnek a regenerációra, nekünk pedig majd a mérkőzés adja meg arra a választ, hogy mennyire idény eleji még a formánk – felelte a vezetőedző. – Egyelőre úgy tűnik, jó döntés volt minden programot a magyar időszámításhoz illeszteni, mi magunk sem érezzük a fáradtságot, a játékosok is ki tudták aludni magukat azok után, hogy hajnali egykor kerültek ágyba. Nagyon komoly szervezőmunkát igényelt ennek a túrának a megvalósítása, a technikai és az operatív részleg rengeteget tett azért, hogy minden flottul menjen. Emellett a szakmai és a masszőri stáb is komoly, tudatos munkát tett bele a felkészülésbe.”


EURÓPA-KONFERENCIALIGA: SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

FC KAJRAT ALMATI (kazah)–KISVÁRDA MASTER GOOD

Almati, Ortalik Stadion, csütörtök, 16.00 (magyar idő szerint)

Vezeti: Peter Kjaesgaard (Jesper Dahl, D. Wollenberg Rasmussen – tartalékjátékvezető: Mikkel Redder) – dánok


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló