„Meglátjuk, mit hoz a jövő”

2021-12-05 18:32:55
Kisvárda FC

Ha nem tudná magát elképzelni a Kisvárda edzőjeként, Adrian Mutu nem nézte volna meg a helyszínen a vasárnapi mérkőzést. INTERJÚ

Joao Janeiro távozása után Révész Attila sportigazgató – amellett, hogy az idényből hátralévő öt bajnokira Erős Gábort bízta meg a vezetőedzői teendők ellátásával – kilátásba helyezte, hogy a korábbi 77-szeres román válogatott labdarúgó, Adrian Mutu is esélyes a csapat kispadjára (Erős Gábor megfelelő végzettség hiányában maximum hatvan napig láthatja el ezt a szerepkört). Hogy nem a levegőbe beszélt, arra a vasárnap történtek jelentették a bizonyítékot: a mások mellett az Internazionalét, a Juventust és a Chelsea csapatát is megjáró Adrian Mutu ott ült Révész Attila balján a Mol Fehérvár elleni vasárnap délutáni bajnokin (2–1).


Mi volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy Kisvárda edzőjelöltjei közé tartozik?

Az első, amit tettem, hogy megnéztem, hogy áll a magyar bajnokságban a csapat – felelte kérdésünkre Adrian Mutu. – Másra még nem gondoltam akkor, de az tetszett, hogy a csapat a második helyezést foglalja el, el kezdett érdekelni a feladat.


A meccs előtt szétnézett a Várkerti Sporttelepen. Hogy tetszett, amit látott?

Minden a helyén van, tetszett a létesítmény. Ami pedig a várost illeti, látszik, hogy nem a legnagyobb, de akik a futballt szeretik, azok számára nem ez a lényeg, hanem akkor szép az élet, ha jók az eredmények és nyer a csapat.


Úgy hírlik, hogy esélyes a román válogatott szövetségi kapitányi posztra is. Ebből mi igaz?

Nem tudom megmondani, százalékosan mennyi esélyem van a nemzeti csapat szakvezetőjének lenni, de korábbi román válogatott játékosként már az is nagy megtiszteltetés számomra, hogy szóba került a nevem, és a jelöltek között vagyok. Ugyanakkor mivel semmi sem biztos, nem zárkózhatok el mereven más felkérések elől sem.


El tudja képzelni, hogy itt lesz edző Kisvárdán?

Persze, egyébként nem lennék itt. Meglátjuk, mit hoz a jövő.


Az Internazionale, a Juventus és a Chelsea neve mellett hogyan illeszkedne a nacionáléjába a Kisvárda?

Remekül, nincs ezzel semmi probléma.


Túl vannak egy megbeszélésén Révész Attila sportigazgatóval. Mit lehet tudni az ott elhangzottakról?

Ismerkedtünk elsősorban, és szakmai kérdések kerültek leginkább terítékre. Az, hogy ki miként látja a futballt. Révész Attila elmondta az álláspontját, én is azt, hogy mi a meglátásom a futballról, aztán adott esetben folytathatjuk a megbeszéléseket.


Hogy tetszett mindaz, amit a pályán látott?

Remek meccs volt, a Kisvárda igazán jól játszott, és nagyszerű győzelmet aratott.


A borítófotón: Adrian Mutu (balról a második) Révész Attila sportigazgatóval (balra) nézte végig a Fehérvár elleni mérkőzést

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló