Másodjára is BL-selejtezős ellenfél

2023-07-12 15:37:41
Kisvárda FC

A sok szempontból Magyarországhoz is köthető Topolyai SC ellen lépünk pályára csütörtökön.

Nem adjuk alább – az ausztriai edzőtáborozásra eső második barátságos mérkőzésünkön is olyan csapat lesz az ellenfél, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjében indul a nyáron. A török bajnok Galatasaray után a szerb ezüstérmes Topolyai SC-vel játszunk – csütörtökön 17.30-tól, a szlovéniai Muraszombaton.

A BL-szereplés szempontjából még rangosabb ellenfél is vár ránk, hiszen míg a Galata a kvalifikáció második körében csatlakozik be, addig a TSC csak a harmadikban, és már akkor is biztosan Európa-liga csoportkörös, ha elveszíti BL-selejtezős párharcát.

A Topolya felfutásában a magyar államnak is jelentős része van, hiszen akadémiát hozott létre a vajdasági klubnál és stadiont is építtetett a számára. A TSC a Crvena zvezda mögött lett ezüstérmes a szerb bajnokság 2022-2023-as kiírásában.

„Nagy dolog, hogy a Topolya be tudott ékelődni a két hagyományosan nagy belgrádi csapat, a zvezda és a Partizan közé, a sok gonddal küszködő Partizant a Csukaricski is megelőzte az előző szezonban – mondta csapatunk vezetőedzője, a szerb Milos Kruscsics. – Kiváló csapat lesz az ellenfelünk, amelyben jelen van a rutin és a fiatalság, úgyhogy ismételten igazi erőfelmérő alatt állunk. Azt várom, hogy a játékunk tovább fejlődjön.”

A Topolya a napokban szerezte meg a DVSC-től Sós Bence játékjogát, és jellemző a klub lehetőségeire, hogy a nyáron 2,2 millió euróért igazolta át Milos Pantovicsot az SK Vozsdovactól.


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló