Ez így volt a reális

2023-07-11 00:37:07
Kisvárda FC

Saját bőrünkön érezhettük, milyen szervezett klub és mennyire kiváló csapat a Galatasaray. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Nagy nap volt ez klubunk életében, világhírű sztárklub csapata ellen léphettünk pályára, jól ismert létesítményben. A Galata több sztárját, így a belga Dries Mertenst. a norvég Fredik Midstjöt és a francia Leo Dubois-t is bevetette, a második félidőben pedig mások mellett jött az olasz Nicolo Zaniolo is. A nagy nevek ellenére nem kezdtük rosszul, bátran próbálkoztunk, szögleteket harcoltunk ki, mégis egy baloldali kiugratás után Baris Alper Yilmaz korai gólt szerzett.

Ezt követően fölényben játszottak a törökök, de szünetig nem szereztek újabb gólt, köszönhetően Danijel Petkovics védéseinek is. Montenegrói kapusunk a második félidőben is tartotta jó formáját, a játék képe nem sokat változott, de Mario Ilievszki, Enes Alic és Jaroslav Navrátil révén is volt egy-egy ígéretes helyzetünk. Gólt azonban megint a Galata szerzett, a jobbhátvéd Sacha Boey balosa sült el.

Minden téren mások a lehetőségei a Galatának (ehhez elég volt összehasonlítani a stábtagok és egyáltalán a személyzetek létszámát), miért ne lett volna különbség a felek között a pályán is. Ugyanakkor nem szenvedtünk megsemmisítő vereséget, viszont megéltük azt is, hogy ilyen szintű csapattal játszhattunk.

Legközelebb csütörtökön az ugyancsak Bajnokok Ligája-résztvevő szerbiai Topolyai SC ellen lépünk pályára.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

GALATASARAY (török)–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–­0 (1–0)

Graz, Merkur Aréna, 1500 néző

GALATASARAY: Sen – Boey, Ayhan (Morutan), Bayram (Karatas), Dubois (Nelsson) – Midstjö (Akman), Kutlu (Aktürkoglu), Kilinc – Mertens (Dogan) – Akgün (Zaniolo), B. A. Yilmaz

KISVÁRDA: Petkovics – D. Kovacic, Jovicic (Szőr), Széles – Cipetic (Navrátil), Lucas (Balogh N.), Ötvös (Körmendi), Vida K. (Alic) – Czékus (Szpaszics), Mesanovic (Ilievszki), Camaj (Makowski)

Gól: B. A. Yilmaz, Boey


A borítófotón: Nicolo Zaniolo (fehérben) is megvillantotta tudását ellenünk


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló