Lengyel középpályás érkezett

2022-01-07 11:30:11
Kisvárda FC

Ideális korban lévő korábbi utánpótlás válogatott játékost szerződtettünk.

Megvan csapatunk első téli szerzeménye is: a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw csapatától érkezett a lengyel Rafal Makowski, aki alá is írta szerződését a Kisvárda Master Good csapatához. A 25 éves, 190 centis középpályás a Legia Warszawa nevelése (a varsói klub színeiben 2015-2016-ban bajnokságot és Lengyel Kupát is nyert), majd több lengyel csapatban is szerepelt, olykor kölcsönben, mígnem 2020-től a Slask Wroclaw futballistája volt. A mögöttünk hagyott őszi szezonban 13 bajnoki és hat Európai-konferencialiga-selejtező mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett és két gólpasszt adott.

„Az elmúlt másfél évet töltöttem a Slask csapatában, a posztom középső középpályás – kezdte a bemutatkozását legfrissebb szerzeményünk, Rafal Makowski. – Szép időszak volt a számomra, de új kihívást kerestem, amit Kisvárdán találtam meg. Természetesen tájékozódtam a klubról és a városról is, tudom, hogy jó helyre kerültem. Azért jöttem, hogy segítsem a csapatot a céljai elérésében, nyilván az is csábító volt, hogy a második helyen áll a Kisvárda, és versenyben van a nemzetközi szereplés kivívásáért. Várom az első találkozást a szurkolókkal is. Ez az első alkalom, hogy Lengyelországon kívül futballozok, láttam, hogy a Kisvárda soknemzetiségű csapat, de nem bánom, hogy én vagyok az egyedüli lengyel. Az a fontos, hogy a pályán beszéljünk egy nyelvet, jó futballt mutassunk be, és elérjük a célunkat. Egyelőre egyedül érkeztem, a barátnőm később csatlakozik hozzám.”

Rafal Makowski Révész Attila sportigazgatótól vette át a kisvárdai mezét. A játékos a 9-es számot választotta


Az U19-es, az U20-as és az U21-es lengyel válogatottban összesen 14 alkalommal szereplő Rafal Makowskinak van kapcsolódási pontja a magyar futballhoz, sőt a kisvárdai klubhoz is. Új csapattársai közül Gosztonyi András is volt a Slask játékosa még 2016-ban, illetve Wroclawban együtt szerepelhetett a Diósgyőr korábbi játékosával, Tamás Márkkal. A Legiában pedig edzője volt az a Sztanyiszlav Csercseszov, aki nemrégiben vette át a Ferencváros szakmai munkájának irányítását.

Új játékosunknak sok sikert kívánunk kisvárdai szerepléséhez!


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló