Klubrekorderek is a távozók között

2024-05-19 15:38:09
Kisvárda FC

Hét játékosunkról már kiderült, hogy máshol folytat(hat)ják pályafutásukat.

Közös ebéddel zárta a 2023-2024-es szezont az NB I-ből búcsúzó csapatunk, amelynek tagjai meg is kezdték szabadságukat. Az eseményen többekről az is kiderült, hogy nem maradnak Kisvárdán, mert lejárt a szerződésük, vagy megegyeztek annak felbontásáról. Ők egyelőre heten vannak, de a lista még gyarapodhat.

Távozik a klublegenda Lucas, aki 2015 és 2024 között – fél év diósgyőri kölcsönjátékkal megszakítva – kilenc évet töltött csapatunknál, amelynek színeiben 264 tétmérkőzésen lépett pályára, bajnoki mérkőzésen az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban, valamint az Európai-konferencialigában és a Magyar Kupában. A csapatkapitányi teendőket évek óta ellátó brazil-magyar futballistát más szerepkörben szerettük volna a klubnál marasztalni, ám ő máshol képzeli el a folytatást, amit maximálisan tiszteletben tartunk. Lucasnak kiemelten köszönjük az elmúlt éveket, hogy játéktudásával, jellemével és karakterével, igazi vezérként szolgálta a klubot.

Lejár a szerződése és ugyancsak távozik Bohdan Melnik. Az ukrán középpályás (kezdetben inkább védő) 2017-ben lett a játékosunk még az NB II-ben, a másodosztály mellett szerephez jutott az NB I-ben, ahol 166 mérkőzéssel klubrekorder lett, de játszott az NB III-as, sőt az akkor még megye egyes tartalékcsapatban, a nemzetközi porondon és a Magyar Kupában egyaránt. Összesen 232 tétmérkőzésen lépett pályára Kisvárdán. Pályafutását NB I-es csapatnál folytatja.

Miként Ötvös Bence is. A klubunkat 2021 januárja óta szolgáló középpályás az NB I-ben kereken száz alkalommal szerepelt, az Ekl-ben, a Magyar Kupában és az NB III-as tartalékcsapatban játszott meccsekkel együtt összesen 122 tétmérkőzésen jutott szóhoz.

Másfél év után távozik a klubunkhoz egyaránt 2023 januárjában érkező montenegrói kapus, Danijel Petkovics, valamint a bosnyák védő, Enes Alic. Petkovics 19 élvonalbeli és egy NB III-as bajnoki mérkőzésen, továbbá öt Magyar Kupa-összecsapáson szerepelt, míg az utóbbi időben sérüléssel bajlódó Alic 23 NB I-es és két NB III-as, valamint három Magyar Kupa-meccsen lépett pályára. Ugyancsak távozik az északmacedón Boban Nikolov is, aki tavaly nyáron csatlakozott a csapathoz, ő 22 bajnoki és négy kupamérkőzésen lépett pályára.

Lejárt a kölcsönadási szerződése, így visszatér anyaegyesületéhez, a szlovákiai Dunaszerdahelyi AC-hoz Balogh Norbert. A csatár 16 bajnoki és két kupamérkőzésen jutott szerephez.

Köszönjük valamennyi játékos kisvárdai szolgálatait, további pályafutásukhoz sok sikert, civil életükhöz jó egészséget kívánunk!

A keret több tagjával tartanak az egyeztetések – egyesek esetében a folytatásról, másokéban az elválás feltételeiről.


A borítófotón: A Paksra indulás előtti utolsó edzésen a csapattársak a Lucas kisvárdai tétmeccseire utaló 264-es számú mezzel búcsúztak a klublegendától


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló