Karmester lehet a zongoristából

2021-07-29 17:31:18
Kisvárda FC

Visszaszámlálás, 2. rész: A csütörtöki szurkolói ankéton ismertettük a klubnál történt változásokat és a terveket.

Gyülekeztek a szurkolók a szurkolói ankétra, és a szerencsések hallhatták, hogy Joao Janeiro milyen zongorista. Újdonsült portugál vezetőedzőnk amint meglátta a helyszínen, vagyis a Bessenyei György Gimnázium díszaulájának sarkában árválkodó pianót, rögvest szabaddá tette a billentyűzetet, és néhány taktust el is játszott a Jézus Krisztus Szupersztárból.

A tréner az ankéton is helytállt, hajszálpontosan ismertette az előszezon mögöttünk hagyott időszakát, mint elmondta a hét meccsen szerzett 15 góllal elégedett, a tíz kapottal már kevésbé, azon javítani kell. Nagy örömére szolgál, hogy mindenki egészséges, kérdésre válaszolva pedig a csapat állapotát kétszáz százalékosnak minősítette.

A szurkolói ankét a jövő évi tervekről szól, de nem hagyhattuk figyelmen kívül a múltat. Azt, hogy a Kisvárda Master Good a negyedik évét kezdheti az NB I-ben, az északkeleti régióból ezt egyedül mondhatja el magáról, és csak nyolc olyan csapat van, amelyik 2018 óta huzamosan tagja az OTP Bank Ligának – az egyik a Kisvárda. A szombati, Ferencváros elleni meccs a századik lesz a sorban az élvonalban, az eddigi 99 fellépés mérföldköveiről szóló kisfilmet is levetítettük szurkolóinknak. Miként a gyepcseréről szólót is, amelynek kapcsán Révész Attila sportigazgató mindenkit megnyugtatott: a jövő pénteki, Gyirmót elleni hazai premier a Várkerti Stadionban lesz esedékes.

A sportvezető megindokolta a játékoskeretben történt változásokat, beszélt a tervekről, amelyek elsősorban arra vonatkoznak, hogy minél stabilabb tagjai legyünk az NB I-nek. Ha így lesz, a keret is folyamatosan fiatalodni fog, ahogy az már ebben az átigazolási időszakban is tetten érhető volt. Az új fiúk a csapatkapitány Lucastól vették át mezeiket.

A többi felszólaló közül a házigazda Bessenyei-gimnázium igazgatója, a kisvárdai ifjúsági és sportbizottság vezetője, Bíró Gábor szurkolóként is megfogalmazta gondolatait, miként Leleszi Tibor polgármester is, akit hihetetlen büszkeséggel tölt el a futballcsapat utóbbi évekbeli remeklése.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, térségünk országgyűlési képviselője – aki a szurkolók mellett a szponzorok felbecsülhetetlen szerepéről sem feledkezett meg – is meghatottan figyelte az eddigi élvonalbeli múltról szóló filmet, és azt várja, hogy a történelmet tovább írja a klub. A csapattal szemben az volt a tavalyi elvárás, hogy egyetlen percet se töltsön kiesőhelyen és ne az utolsó fordulóban dőljön el a bennmaradása. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a csapat az ötödik helyen végzett.

Ettől lejjebb most sem kerülhet a léc, miközben a szezon során azt is megtudjuk majd, hogy Joao Janeiro karmesternek milyen lesz...


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló