Idén utoljára idegenbeli bajnoki

2023-10-28 12:32:51
Kisvárda FC

A második helyezett Paks otthonában tenne újabb lépést a felzárkózás felé csapatunk. BEHARANGOZÓ

Fura szembesülni vele így október végén, de tény: 2023-ban az utolsó idegenbeli bajnokiját játssza csapatunk vasárnap, Pakson. Ezzel a mérkőzéssel zárul a bajnokság első köre, amelynek 11 fordulója során – az ismert okok miatt – tizedszer játszik otthonától távol a Kisvárda Master Good. Vasárnap éppenséggel a jó formában lévő, a tabella második helyén álló tolnaiak otthonában.

„Nagyon fontos győzelmet arattunk a múlt héten, és végre megtapasztalhattuk, hogy a sikernek jótékony hatása van a heti edzésmunkára – árulta el vezetőedzőnk, Mátyus János. – Tudtunk örülni a győzelemnek, jó volt a hangulat, de dolgoztunk is kemény, úgyhogy tartalmas hetet zárunk a paksi meccsel. Ami azt illeti, az egyik legnehezebb feladat vár ránk, hiszen a Paks kiváló formának örvend, nagyszerű sorozata remek eredményekkel és kiváló futballal párosult.”

A paksiak védjegye a sok szerzett gól, de mielőtt a ZTE ellen aratott múlt heti 5–2-es sikerrel visszatért erre az útra, az azt megelőző hetekben a jó védekezésnek köszönhetően, kapott gól nélkül is tudtak meccseket nyerni.

„Ha nem Kisvárdán dolgoznék, és nem lenne a szívemnek kedves két csapat, amelyek a játékos pályafutásomhoz köthetők, akkor egész biztosan Paks-szurkoló lennék – vallott színt Mátyus János. – Minden tiszteletet megérdemel, amilyen munkát végeznek a klubnál hosszú ideje, no de az sem semmi, ami Kisvárdán felépült az elmúlt években, és itt az ideje, hogy a korábbi esztendőkhöz méltóan szerepeljünk. Ehhez a Mezőkövesd elleni győzelemmel megtettük az első lépést, most jöhet a következő, szeretnénk Pakson is pontot, de inkább pontokat szerezni. Függetlenül attól, hogy ismétlem, a mezőny egyik legjobb formában lévő ellenfele lesz a házigazdánk.”

Mátyus Jánossal a kispadon az első győzelmét aratta a csapat a múlt héten, de a vezetőedző akkor sem tudná pályára küldeni a Mezőkövesd elleni győztes csapatot, ha akarná...

„Nem szeretek panaszkodni, de most fogok... – vetítette előre a vezetőedző. – Rövid ideje vagyok Kisvárdán, de elképesztő, hogy mennyi minden történt már velünk azóta. A pályahelyzet miatt rendre idegenbe kényszerültünk, felütötte a fejét valamiféle vírus az öltözőben, Milos Szpaszics hetek óta harcképtelen, most pedig egy másik csatár, a csapat egyik meghatározó alakja, Jasmin Mesanovic dőlt ki a sorból hosszú időre. Pótolhatatlan futballista nincs, de az ő személyisége és játéka nagyon fog hiányozni a pályáról. A héten az is feladat volt, hogy az ő helyettesítését megoldjuk, bízom benne, hogy sikerrel járunk ezen a téren is.”

A két említett játékos mellett további hiányzó Dominik Kovacic, aki térdsérülése miatt nem játszhatott a Mezőkövesd ellen, és ezúttal sem számíthat rá a stáb, míg Lucas combja a csütörtöki edzésen húzódott meg, így ő sem utazott el szombaton a csapattal Paksra


A borítófotón: A sérült csatárok hiányában Mario Ilievszki (pirosban) játéka is előtérbe kerülhet

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló