Golla gólja miatt veszítettünk

2023-10-06 23:39:15
Kisvárda FC

A hajrában emberhátrányban elkezdünk futballozni, nagy helyzeteket kidolgozva közel jártunk az egyenlítéshez. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Klubunk is csatlakozott a Puskás Akadémia kezdeményezéséhez, amely a mellrák elleni küzdelemre, a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet, a péntek este pályára lépő csapatok egyenpólóban vonultak a küzdőtérre, és mi is megvásároltuk azokat a játékmacikat, amelyeket a játékosok kidobtak a nézők közé. A bevétel egy alapítványhoz került.

Ennél is nagyobb meglepetést keltett az összeállításunk, hiszen többen is nem a megszokott posztjukon szerepeltek. Aztán jó negyedóra múltán minden és mindenki a helyére került (a jobbhátdvédként kezdő Jaroslav Navrátilból szélső lett, Branimir Cipetic szűrűből visszahúzódott szélső bekknek, a kisvárdai színekben először kezdő Balogh Norbert szélről az ék mögé került, ahonnan Bohdan Melnik lépett vissza a középpályára védekezni). Ezzel együtt nem sikerült stabilizálni a játékunkat, mert sok volt a pontatlanság a támadásépítésekben, a hosszabbításban két nagy gólszerzési esélyt is megúsztunk: Jonathan Levi a lécet találta telibe, Nagy Zsolt pedig kevéssel vétette el a jobb felső sarkot.

A második félidőt bátrabb játékkal kezdtük, és bizony Cipetic lövése legalább annyira veszélyes volt, mint szünet előtt a hazai próbálkozások, de Markek Tamás nagy bravúrral védett. Aztán Navrátil beadása után csaknem összehoztak egy öngólt a felcsútiak, akik tragikomikus jelenet után jutottak mégis előnyhöz. Szögletet követő beívelés után két játékosunk, Lippai Tibor és Széles Imre Antal fejelt össze, ezt kihasználva Wojciech Golla közvetlen közelről bólintotta a kapuba a labdát. Szélest le is kellett cserélni, és négy öltéssel összevarrni a sebet a szemöldökénél – az ambuláns beavatkozást az öltözőben csapatorvosunk, dr. Kósa Jenő végezte el.

Ezzel együtt feljavultunk, és Driton Camaj szép cselek utáni lövését Markek nem, csak a baloldali kapufa tudta hárítani. Tetézte a bajt, hogy a két, korán besárguló belső védőnk közül Alaksandar Jovicic megkapta a második figyelmeztetését, így emberhátrányba kerültünk. Ezt megelőzően Mátyus János vezetőedző hármat cserélt, ami jótékony hatással volt a játékunkra, úgy tűnt, a gól- és emberhátrányban lekerültek a lábakról a béklyók és elkezdtünk – futballozni. Mindez helyzetekben is megmutatkozott, nem is akármilyenekben: Camaj újabb lövése találta el a baloldali kapufát, ahonnan az alapvonalon túlra csorgott a labda, aztán Rafal Makowski fejelt mellét, Dominik Kovacic fejese Golla testén halt el, és még Kovács Marcell kapus is előrement egy szöglethez, de a legnagyobb egyenlítési lehetőséget Makowski hagyta ki (látványos mozdulattal lőtt közelről mellé), majd Mario Ilievszki is föléfejelt.

Tavaly az utóbbié volt a slusszpoén, most nem sikerült kiegyenlíteni, így tíz mérkőzés eltelte után tudta megnyerni a hazai csapat a két fél mérkőzését. Mi viszont zsinórban hatodszor vesztettünk a mostani bajnokságban.


OTP BANK LIGA: 9. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (0–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1120 néző, v.: Bognár T. (Albert I., Belicza)

PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Batik, Corbu (Colley, 69.) – Soisalo (Slagveer, 77.) Levi (Puljic, 76.), Nagy Zs. (Komáromi, 88.) – Gruber (Plsek, 69.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

KISVÁRDA: Kovács M. – Navrátil (D. Kovacic, 76.), Lippai, Jovicic, Széles (Alic, 60.) – Cipetic, Ötvös (Nikolov, 69.) – Balogh N. (Makowski, 69.), Melnik, Camaj – Mesanovic (Ilievszki, 69.). Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Golla (1–0) az 57. percben. Kiállítva: Jovicic a 74. percben


A fontosabb események

57. perc: Soisalo baloldali szöglete után Golla bújt ki Széles és Lippai közül, akik összefejeltek egymással, és a földre kerültek, Golla pedig két méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 1–0.

74. perc: Levi átadása után Colley-t buktatta a kaputól 17 méterre Jovicic. A belső védő sárga lapot kapott, már a másodikat a mérkőzésen, így a kiállítás sorsára jutott.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló