Gólerős kapus a lelátón

2022-07-22 10:23:37
Kisvárda FC

A posztján a világ legjobbjának tartott futsalos is megnézte a meccsünket Almatiban.

Egyre többen kezdtek el gyülekezni a mérkőzés szünetében az almati Ortalik Stadion sajtóhelyének környékén, és a fiatalok sorban álltak a szelfiért, autogramért. Leo Higuita, a világ egyik legismertebb futsaljátékosa volt a „célpont” – a brazil származású, ám 2011 óta a Kajrat Almatiban szereplő kapus 2013 óta már kazah válogatott, öt alkalommal választották már meg a világ legjobb kapusának.

Az eredeti neve Leonardo de Melo Vieira Leite, és azért lett Higuita, mert kapus létére ő is szeret elkalandozni a „ketrec” elől, éppen úgy, mint René Higuita, a korábbi híres kolumbiai kapus. Gólerős is, a kazah válogatott színeiben is számos találatot ért már el.

Szóval Leo Higuita állta a rohamot, csak annyira kapta fel a fejét, amikor meghallotta, hogy Dróth Zoltánt emlegettük. Összekulcsolt kezekkel jelezte, hogy mekkora barátok voltak abban az időszakban (2016-2018), amikor a leghíresebb magyar futsaljátékos is a Kajratban sportolt. Meg is kért bennünket, hogy adjuk át üdvözletünket a Haladás futsalosának.

A fotón: Üdvözlet Dróth Zoltánnak


Amikor pedig elárultuk neki, hogy Lucas és Matheus Leoni személyében két Brazíliában született honfitársa is van a csapatunkban, telefonja segítségével nyomban utánanézett a karrierjüknek. A 36 éves sportember az általunk is megtapasztalt közvetlensége miatt is nagy kedvence a Kajrat szimpatizánsainak.


A borítófotón: Leo Higiuta a küldöttségünk soraiban tolmácsként jelen lévő Szilvási Zoltánnal az Ortalik Stadion sajtópáholyában


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló