Gól volt, gól nem volt...

2023-02-11 20:01:12
Kisvárda FC

A bajnoki címvédő ellen is döntetlent játszottunk, tavasszal a bajnokságban már a harmadikat. BESZÁMOLÓ

Ahogy a Ferencváros elleni mérkőzéseken mindig, most is megtelt a Várkerti Stadion, nagyszerű látványt mutattak a teljesen megtelt lelátók a hangulatra sem lehetett panasz a dobogós csapatok mérkőzésén, mondjuk ki, rangadóján. A meccs rangját mutatja, hogy menedzserek is sorban álltak a belépőkért, a korábbi válogatott kapus, Köteles László kíséretében itt volt az amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Houston Dynamo ügyvezetője, Par Onstad is.

A figyelem azonban mégis csak a pályán történtekre összpontosult. Ott először az tűnhetett fel a szurkolóknak, hogy pályafutása során először kapott helyet a kisvárdai kezdő tizenegyben 19 éves, saját nevelésű futballistánk Czérna Erik. Aki aztán nem is kezdett megilletődötten, de el kell ismerni, azért a Fradi dominált, és ezzel nem is volt semmi gond. Az első lövőhelyzet mégis a miénk volt, de a tizedik percben Ötvös Bence fölé lőtt, majd Jasmin Mesanovic ugrott ki, de addig várt a lövéssel, míg szerelték. A Fradinál Marquinhos egy-egy villanása okozott galibát, majd Eldar Civic lövését kapta ölbe Hindrich Ottó. Az első félidő gól nélkül, nagyobb helyzet nélkül pörgött le.

A második félidőre nem jött ki az izomsérülést szenvedett Czérna, a helyére beálló Mario Ilievszki húzódott előre éknek, a jubiláló, ötvenedik NB I-es meccsét játszó Jasmin Mesanovic húzódott ki a jobb oldalra. Szinte felrobbant a stadion, amikor Janisz Karabeljov tizenhatoson kívüli lövése megakadt a kapu közepében, de a hosszas vizsgálat után az a döntés született, hogy a szabadrúgás beívelése után lesen álló Dominik Kovacic zavarta a labda kiütésében Dibusz Dénest.

A meg nem adott gól után felbátorodott a csapat, de Driton Camajon most is kifogott Dibusz, mint a két csapat korábbi meccsein már többször is. A Fradi kapusa kétszer is nagy bravúrral hárított, miközben azért mi is megúsztunk egy nagy Fradi-lehetőséget és egy szabadrúgást. A meccs úgy ért véget, hogy mindkét oldalon vitattak egy-egy játékvezetői ítéletet, abban a pillanatban tényleg jobb volt, hogy befejeződött a mérkőzés.

A harmadik tavaszi bajnokinkon is döntetlent értünk el, mind közül a legértékesebbet. Teljesen elégedett azonban nem lehetünk, de meg kell becsülni ezt az eredményt.


OTP BANK LIGA: 19. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROSI TC 0–0

Kisvárda, Várkerti Stadion, 3150 néző, v.: Farkas Á. (Tóth V., Csatári)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, D. Kovacic, Jovicic, Leoni – Ötvös, Karabeljov Czérna (Ilievszki, a szünetben), Makowski (Szpaszics, 84.), Camaj (Navrátil, 76.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László

FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Knoester, Civic – Besic (Vécsei, 25.), Esiti (Sigér D., 61.) – Zachariassen, Marquinhos (Auzqui, 61., Wingo, 77.), A. Traoré – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztaniszlav Csercseszov

A borítófotón: Rafal Makowski (balra) is szorgos mezőnymunkát végzett

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló