Felcsúti meccs az ezüstért

2022-04-16 08:41:13
Kisvárda FC

Nem bunkerfutballra törekszünk, de fontos lesz a stabilitás vasárnap. BEHARANGOZÓ

Finoman szólva sem a legjobb formában lévő két csapat találkozik az OTP Bank Liga 28. fordulójának húsvétvasárnapi zárómérkőzésén, de olyanok, amelyek dobogós helyen állnak, és akár maguk között dönthetnek a második hely sorsról. Jelenleg a házigazda Puskás Akadémia két pont előnnyel előzi meg a mieinket, miután egyik csapat sem tudta kihasználni a rivális közelmúltbeli botladozásait. Tény: vasárnap nem kell a másikra várni, egymástól vesznek majd el pontokat a felek.

„Az utóbbi két-három forduló eredményei nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, főleg a Mezőkövesd elleni hazai vereség a fájó – állapította meg Erős Gábor, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Az kétségtelenül jól hangzik: hat fordulóval a zárás előtt úgy utazhatunk a Puskás Akadémia otthonába, hogy ezt a mérkőzést úgy kiáltották ki, mint amelyik a második helyezésről dönt. Szeretnénk visszatérni arra az útra, amelyen járva elértünk idáig. Nem mondanám, hogy világraszóló meglepetés lenne, ha nyernénk, hiszen korábban is győztünk már Felcsúton, de nem mi vagyunk az egyértelmű favoritjai a mérkőzésnek. Háromesélyesnek érzem a rangadót, de szeretnénk győztesen kikerülni ebből az összecsapásból.”

Ehhez elsősorban a stabilitásnak kellene visszatérnie, hiszen az utóbbi meccseken nem kevés gólt kapott a csapat.

„Nem véletlenül a héten arra törekedtünk, hogy a védekezésünket próbáljuk meg helyre tenni – támasztotta alá a felvetést Erős Gábor. – Korábban nem volt jellemző ránk ez a sok kapott gól, de minden csapat életében van ilyen széria, ráadásul, ahány hibát mostanában elkövetünk, azt az ellenfelek könyörtelen ki is használják. Korábban sem volt hibáktól mentes a játékunk, de mostanában talán a szerencsével is hadilábon állunk egy picit. De nem erre fogjuk, azon dolgoztunk, hogy stabilizáljuk magunkat, és abból kiindulva próbálunk olyan ellentamásokat vezetni, amelyek végén eredményesek lehetünk. Nem bunkerfutballra törekszünk, de fontos a stabilitás.”

Az elmúlt hetekben több hiányzója is volt a csapatnak. Mennyire egyenesedtek ki mostanra a sorok?

„Nagyon bízunk benne, hogy a végére ez is megtörténik, mostanra kevesebb a sérültünk és végre eltiltottunk sincs – így a vezetőedző. – Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy majdhogynem a legerősebb kerettel tudunk elutazni a Puskás Akadémia otthonába.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló