Erőt mutatni – és nyerni!

2023-11-04 16:20:51
Kisvárda FC

A vasárnapi ebédidőben a Zalaegerszeg lesz a vendég a Várkerti Stadionban. BEHARANGOZÓ

Megkezdődik a bajnokság azon szakasza, amikor sorra játsszuk a hazai meccseket, egész pontosan kilencet. Ez azt jelenti, hogy február 17-ig ki sem mozdulunk a Várkertből. A sort a Zalaegerszeg elleni vasárnapi (kezdés 12.30-kor) mérkőzéssel nyitjuk, immár a második körből. Eredetileg most Egerszegen kellene játszanunk, de a nyitó fordulóban a pályaválasztói jogot felcseréltük, akkor még az ellenfél kérésére. Így is nyertünk idegenben 2–0-ra – nem kérdés, valami hasonlóra lesz szükség ezen a meccsen is.

„Senkinek sem kell ecsetelni, hogy milyen jellegű mérkőzés vár a csapatokra, nemcsak a miénkre, az ellenfélre is – mondta a vasárnapi meccs kapcsán Mátyus János vezetőedző. – Nyilván mi is úgy gondoljuk, kit győzzünk le, ha nem a közvetlen riválisunkat, de alighanem Egerszegen is ez ennek a mérkőzésnek a mottója. Az ilyen meccseket akár egyetlen gól is eldönthet, mondjuk pontrúgásból, ezért ennek a szellemében készültünk, nagy hangsúlyt fektettünk a héten ezekre a szituációkra, úgy védekezésben, mint támadásban. A Mezőkövesd elleni győzelem után mertük remélni, hogy a helyes útra tértünk, aztán Pakson ennek nem mindig volt nyoma, de nincs mese, most már el kell kezdeni a pontok gyűjtögetését.”

A Zalaegerszeg otthonában július 30-án Jasmin Mesanovic két góljával nyertünk – a bosnyák center a Mezőkövesd elleni meccsen elszenvedett sérülése és a műtétje következtében felkötött karral jár, épp szombaton vették ki a vállából a varratot. Szóval, ő ezúttal nem lehet a csapat segítségére.

„Fontos, hogy a helyére lépő játékos, vagy a támadóalakzatban helyet kapó futballisták az eddiginél veszélyesebbek legyenek a kapura, és urambocsá’ gólokat szerezzenek – folytatta Mátyus János. – A Zete általában jól kezdi a meccsein, rendre betalál az elején, ahogy tette azt még a Fradi, vagy a szerdai kupameccsen a Haladás ellen is. Fokozott koncentrációra lesz szükség, miközben erőt, egységet szeretnénk mutatni. És persze nyerni!”

Mesanovic mellett Milos Szpaszics ugyancsak nem játszhat, miként a combsérüléssel bajlódó Lucas sem. Dominik Kovacici ugyanakkor már a csapattal edzett, és játékra jelentkezett.


A borítófotón: A júliusi, zalaegerszegi meccsen sikerült megőrizni a kapunkat a góltól

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló