Erős Gábor kezében marad a csapat

2021-12-24 09:02:26
Kisvárda FC

Karácsonyra megszületett a döntés, amelynek része, hogy Révész Attila sportigazgató adja a licencét a szakmai stábnak.

Megszületett a döntés edzőkérdésben, és ezt amolyan karácsonyi ajándékként tálaljuk szurkolóinknak: az idei utolsó öt fordulóhoz hasonlóan továbbra is Erős Gábor látja el a vezetőedzői teendőket, a licence körüli problémák megoldására pedig házon belüli megoldás született.

„Joao Janeiro távozása óta több edzőjelölttel is egyeztettünk, közülük Adrian Mutuval maradtunk a legtovább kapcsolatban, nem véletlen, hogy ő személyesen is megtekintette csapatunk Fehérvár elleni mérkőzését – jelentette be Révész Attila sportigazgató. – Érdekelte őt a feladat, de közben jelezte, nagy álma válna valóra, ha a román válogatott szövetségi kapitánya lehetne, és azóta kiderült, hogy ő a fő várományosa a pozíciónak. Nem akartunk volna úgy járni, mint Joao Janeiro esetében, és még egyszer új vezetőedzőt keresni amiatt, mert máshova hívják a mi edzőnket. Így aztán megerősödött bennem az a korábban érlelt döntés, hogy marad az a felállás, amellyel befejeztük az őszi szezont, vagyis Erős Gábor irányítja a csapatot. A licencgondok egyik megoldása, ha kívülről hozunk mellé megfelelő végzettséggel rendelkező szakembert, de csak ezért nem akartunk senkinek új életpályamodellt biztosítani, ezért a jövőben én adom a szakmai stábnak a pro-licences képesítésemet, ennek minden kötelezettségével együtt. Régi vágyam, hogy ki tudjunk nevelni olyan edzőt, akire bátran rá lehet bízni a felnőttcsapatot. Erős Gábor bizonyította, hogy ilyen. A játékosok is azt szerették volna, ha marad az általa képviselt vonal, a csapat körül tevékenykedők is bátorítottak ennek a döntésnek a meghozatalára. Gabi a szurkolók körében is népszerű, ezért, ha úgy tetszik, közkívánatra, de szakmailag megalapozottan hoztuk meg ezt a döntést.”

A 41 éves Erős Gábor 2014-ben került játékosként Kisvárdára, az akkor NB III-as csapathoz, nagy érdeme volt a másodosztályba jutás kiharcolásában. Utolsó bajnoki mérkőzését 2017. június 4-én játszotta az NB II-ben, összesen 71 bajnokin 41 gólt szerzett Kisvárdán. 2017 tavaszán már asszisztensedzőként segítette az akkor a csapatot irányító Révész Attila munkáját, azóta volt Kondás Elemér, Kocsis János, Dajka László, Miriuta László, Bódog Tamás, Supka Attila és Joao Janeiro segítője is, miközben a Várda Labdarúgó Akadémián is dolgozott edzőként, tavaly az U13-as csapat mellett. A magyar mellett folyékonyan beszél angolul és görögül, de bolgárul és németül is megérteti magát.

Munkájához további sok sikert kívánunk!


next match
Kisvárda Master Good
Puskás Akadémia FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-04-01 13:00
OTP Bank Liga, 25. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-1
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2023-03-18 14:05
OTP Bank Liga, 24. forduló