Az Újpest a szombati ellenfél

2022-09-30 14:16:03
Kisvárda FC

Három hét szünet után folytatódik a bajnokság, idegenben is eredményesek szeretnénk lenni. BEHARANGOZÓ

A bajnokság három hetes szünet után folytatódik az OTP Bank Ligában, a Ferencváros elleni szeptember 11-i mérkőzést követően újra a fővárosban, az Újpest otthonában lépünk pályára szombaton 14.30-tól. Eredetileg hazai mérkőzés lett volna a soron, de a Várkerti Stadion küzdőterének részleges felújítása miatt magunk kértük a pályaválasztói jog felcserélését.

A bajnokság 2022-es szakaszának éppen a felénél tartunk, nyolc mérkőzés van mögöttünk és nyolc előttünk november 13-ig. Ez az időszak lehetőséget teremt az eddigiek értékelésére is.

„A mögöttünk hagyott időszakban nyolc bajnoki, négy nemzetközi és egy Magyar Kupa-mérkőzést játszottunk – készített számvetést Török László vezetőedző. – A mérlegünk nyolc győzelem két döntetlen és három vereség, ami azért jónak mondható. A BVSC elleni kupamérkőzésünk után a játékosok kaptak néhány nap szabadságot, hiszen a korábbi időszakban a sok meccs miatt nem nyílott arra lehetőségük, hogy szusszanjanak egyet. A feltöltődés után újra beleálltunk a munkába, miközben a stáb tagjai Révész Attila klubigazgatóval együtt meghatározta a következő időszak céljait is. Nagyon fontos, hogy hasonlóan jó és eredményes periódust produkáljunk, ez kiemelten fontos feladatunk. A kupameccsel együtt kilenc tétmérkőzés szerepel a programunkban, abból hetet játszunk idegenben. A bajnoki szünet lehetőséget adott arra is, hogy mélyebben elemezzük az eddigi meccseinket, nagyon sok pozitívum van a csapat játékában, azokat erősíteni kell, de tisztában vagyunk a hiányosságainkkal is. Ennek megvannak a szakmai okai, amelyek orvosolhatóak, és a játékosokat elméleti és gyakorlati síkon is szembesítettük velük, különös tekintettel arra, hogy az erényeinket idegenben is meg kell tudni csillogtatni.”

Csapatunk négy játékosa hazája felnőtt (Driton Camaj és Janisz Karabeljov), valamint korosztályos (Hindrich Ottó és Mario Ilievszki) válogatottjaiban szerepelt, és onnan ennek a hétnek a második felében tértek vissza – többnyire sikerélményekkel. De vajon milyen állapotban?

„Természetesen nagy öröm számunkra, hogy beválogatták őket, jó teljesítményt nyújtottak, erre következtethetünk az adataikból is – így Török László. – Más-más időpontban tértek vissza, így szakaszosan kapcsolódtak be az edzésmunkánkba, bízunk benne, hogy ennyi idő elég lesz ahhoz, hogy vissza tudjanak zökkeni a mi hétköznapjainkba.”

Az Újpest a legutóbbi fordulóban éppen a következő ellenfelünk, a Vasas ellen szerezte meg első győzelmét a bajnokságban, ami arra is utalhat, hogy kezd kilábalni a Ferencváros elleni 0–6 okozta sokkból.

„Az Újpest többre képes annál, mint amit a helyezése mutat, de az utóbbi években valamiért rendre beragad a rajtnál, de utána szépen összeszedi magát és nagyon egységes csapattá alakul – jellemezte a szombati riválist Török László. – Ez nem a mi problémánk, de ezzel is tisztában vagyunk, ahogy ellenfelünk keretének erősségével is. Igen, vannak annak jelei, hogy kezdik megemészteni a Fradi elleni meccsen és azt követően történteket, a csapatuk erejét mutatja, hogy azok után le tudták győzni a Vasast, ami az önbizalmuknak is jót tehetett. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, a több egymást követő hazai meccs lehetőséget ad az Újpestnek a felzárkózásra, de a mi célunk nem is lehet más, mint eredményesen szerepelni, idegenben is. Emellett tartani szeretnénk azt a szintet, ahova a korábbi meccseken eljutottunk.”


A borítófotón: Jasir Asani és társai most sem szeretnének megfázni a Megyeri úton


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló