Átadni a habitust a csapatnak!

2023-09-03 15:10:45
Kisvárda FC

Amikor Mátyus Jánossal legutóbb ellenfélként találkoztunk, még eszébe sem jutott, hogy a Kisvárda edzője is lehet.

„Bejelenhetem, hogy csapatunk új vezetőedzője mától Mátyus János, akinek munkáját Felipe Matos segíti, vele együtt dolgozott már számos munkahelyen – kezdte a személyi kérdésekkel kapcsolatos közlendőjét az új vezetőedző szerződtetését követően Révész Attila sportigazgató. – A stáb tagja maradt segítőként Bojan Trkulja, aki emellett ellátja a szerb U19-es válogatott asszisztensedzői feladatát is. Marad a többi stábtag is, Dudás Dániel élettani vezető és erőnléti edző, Sandro Tomic kapusedző, Oláh Gergő technikai vezető és Bartha Márk videoelemző is. Az utóbbi mérkőzéseken megbízott vezetőedzőként dolgozó Gerliczki Máté munkáját köszönjük, marad a kötelékünkben, és visszatér az NB III-as csapathoz. Mátyus Jánossal több mint tizenöt éve véletlenszerűen találkoztam először, egy időben műtöttek bennünket Székesfehérváron. Azóta ismerjük egymást, és egyértelműen mondhatom, hogy hasonló stílust és gondolkodást képvisel, mint én. A habitusunk is egyforma, és ebben a pillanatban ez utóbbinak kell megjelennie a csapaton belül, hogy a kisvárdai stílusjegyek újra jellemzőek legyenek a csapatra. Az ő személye az, aki ezt garantálni tudja. Az elnökség előtt szombaton ismertettem a jelöltek nevét, a tagok részéről egyértelműen az hangzott el, hogy mivel több magyar és fiatal játékosunk van, magyar edzőt próbáljak idehozni. Ez leszűkítette a lehetőségeinket, és mivel Mátyus János – aki hasonlóan több másik jelölthöz, pénteken személyesen tekintette meg a mérkőzésünket – az azt követő hosszas beszélgetésünk közben meggyőzött arról, hogy alkalmas a feladat ellátására, mellette döntöttünk. Látja, melyek azok a területek, amit a csapaton belül javítani kell és mik tartoznak az erősségeink közé. Egyértelművé vált számomra, ő az a személy, akivel együtt szeretnénk dolgozni, és kétéves megállapodásban rögzítettük is az együttműködés feltételeit. Bízom benne, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből – amelyből az elmúlt két meccs alapján már kilábalni látszunk – kijövünk, annál is inkább, mert hamarosan sorra játsszuk majd a hazai meccseinket, és vezetőedzőnk személyisége hazai pályán azt a hangulatot fogja visszacsempészni a stadionunkba, amit az elmúlt öt évben számtalanszor átéltünk.”

„Valóban, Révész Attilával egy műtét utáni altatásból felkelve ismerkedtem meg, és hogy még furcsább legyen az élet, tavasszal Magyar Kupa-mérkőzésen találkoztunk egymással, és eszembe sem jutott akkor, hogy itt fogok dolgozni Kisvárdán – nyilatkozta Mátyus János, a Kisvárda Master Good új vezetőedzője. – Akkor is elmondtam, mennyire tisztelem azt a munkát, ami Kisvárdán több mint egy évtizede folyik, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy én is csatlakozhatom a klubhoz. Hatalmas a várakozásunk, segítőmmel Felipe Matosszal együtt. Túl vagyunk egy félórás létesítménybejáráson, ami meggyőzött bennünket, hogy a körülmények tökéletesek. Biztos vagyok benne, Révész Attilával lehetnek majd esetlegesen vitáink, de mivel imádja a futballt és ezt a klubot, ezért a beszélgetések eredménye nem is lehet más, minthogy a csapat újra meginduljon felfelé. Pénteken ott voltam Újpesten, a helyszínen tekintettem meg a mérkőzést, meggyőződtem róla, hogy ez egy nagyszerű keret, biztos vagyok benne, mindkét elődöm nagyszerű munkát végzett, ám valami miatt nem jöttek az eredmények. De most már nem visszafelé, hanem előre tekintünk, és alig várjuk az első tétmeccsünket, ami Pilisen lesz a Magyar Kupában, aztán pedig alig várjuk az első bajnoki mérkőzésünket, ami a Ferencváros otthonában lesz esedékes.”

A 39 éves Felipe Matos több mint húsz esztendeje került először Magyarországra, akkor még futballistaként. Előtte Spanyolországban játszott, majd Görögországba és Peruba vezetett az útja. Futballozott Ausztriában is, majd Magyarországon telepedett le. Pályafutása befejezése után Csákváron kezdett edzősködni, aztán a Ferencvárosnál töltött el nyolc évet, mint utánpótlásedző és az egyéni képzésért felelős szakember. Onnan került az NB II-es Zalaegerszeghez, mint asszisztensedző, aztán 2019-ben lett a Haladásban Mátyus János segítője. Barátságuk és munkakapcsolatuk is hosszú ideje tart, a munkamegosztás ennek megfelelően alakult ki közöttük.

Nyelvi nehézségek nem lesznek a stábon belül, hiszen Mátyus János az idegen nyelvek közül az angolt és a németet is tökéletesen beszéli, míg a brazil származású Felipe Matos magyarul is tökéletesen beszél, no meg portugálul, spanyolul és angolul is.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló