A Vardarban kezdte, most Várdába jön

2021-06-11 09:31:42
Kisvárda FC

A hazája válogatottjába vágyó északmacedón szélsőt igazoltunk, aki a múlt idényben az albán bajnokság egyik legjobbja volt.

Az albán bajnokság legutóbbi idényének egyik legjobban teljesítő játékosával erősödik csapatunk: Jasir Asani Kisvárdán folytatja pályafutását – a szerződését pénteken írta alá.

A 26 éves északmacedón szélső 2017 óta volt az albán FK Partizani játékosa, a legutóbbi idénye sikerült a legjobban, amikor 30 mérkőzésen szóhoz jutva kilenc gólja és nyolc gólpassza révén a bajnokság legjobbjai között tartották számon, nagy része volt abban, hogy csapata a harmadik helyen zárt. Korábban két északmacedón klubban is megfordult: karrierjét a Vardar Szkopjéban kezdte, majd játszott a Pobedában is, a Partizani pedig 2020-ban kölcsönadta a svéd élvonalban szereplő AIK Solnának.

„Nagyon örülök, hogy Kisvárdán folytathatom a pályafutásomat, úgy érzem, előrelépést jelent a karrieremben, hogy a magyar élvonalban folytathatom – mondta a szerződés aláírását követően Jasir Asani, aki korábban négyszer szerepelt az északmacedón U21-es válogatottban, illetve albán származásúként egyszer Albánia U21-es csapatában is lehetőséghez jutott. – Jó idényt zártam, tudom, az új csapatom is, de innentől kezdve száz százalékig azon leszek, hogy felül tudjam múlni az eddigi produkciómat, ezáltal a csapat is még jobb eredményt érjen el a bajnokságban, mint legutóbb.”

Az utóbbi években Asani több északmacedón honfitársa, Enisz Bardi, Kire Risztevszki (mindkettő Újpest), Boban Nikolov és Viszar Muszliu (Fehérvár) is vagy neves külföldi klubhoz (mint Bardi a spanyol Levantéhoz) került a magyar bajnokságból vagy pedig fix tagjává vált az északmacedón válogatottnak. Ez lenne a célja az új szerzeményünknek is?

„Igen, mindenkivel beszéltem honfitársaim közül, akik a magyar bajnokságban játszanak, és bátorítottak arra, hogy igazoljak ide. Bízom benne, hogy én is fel tudom hívni magamra a figyelmet, és be tudok kerülni hazám nemzeti csapatába – reménykedik Jasir Asani, akit egyúttal nyomban megfogtunk Európa-bajnoki szakértőnknek, és arra kértük, hogy nyilatkozzon a vasárnapi Ausztria–Észak-Macedóna Eb-csoportmeccs esélyeiről: – Nagyon nehéz meccs lesz a számunkra, de bízom magunkban, remek csapatunk van, képesek lehetünk a jó szereplésre, és arra is, hogy legyőzzük Ausztriát.”

A Jasir Asani szép megmozdulásaiból összeállított videó:



Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló