A tizenhat közé igyekszünk

2021-10-26 11:57:51
Kisvárda FC

A szerdai kupameccsen az MTK-t fogadjuk a Várkertben – BEHARANGOZÓ.

A legjobb 16 közé jutás a tét a Mol Magyar Kupában, a mérkőzéseket ezen és a jövő hét szerdán rendezik. Csapatunk, a Kisvárda Master Good október 27-én, 17 órától fogadja az MTK Budapestet, a Zalaegerszeg–Budapest Honvéd összecsapás mellett ez lesz a másik, amelyen két élvonalbeli csapat néz egymással farkasszemet. A héten egy másik hazai mérkőzésen is pályára lépünk, vasárnap az OTP Bank Ligában fogadjuk a ZTE-t.

Edzői szemmel nézve van fontossági sorrend a két mérkőzés között?

„Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, ez pedig jelen állás szerint az MTK elleni – válaszolt a kérdésre Joao Janeiro, csapatunk vezetőedzője. – Nehéz mérkőzés előtt állunk az egyik tradicionális magyar csapat ellen, fizikálisan és mentálisan is menedzselni kell a játékosainkat, hogy készen álljunk a mérkőzésre. Játszottunk már az MTK-val augusztusban, de annak a mérkőzésnek a tapasztalataiból azért nem kell kiindulni, mert azóta ellenfelünk már edzőt cserélt. Ellenfelünk Ferencváros elleni mérkőzése pedig túl közel volt a mostani fellépéséhez, így meglehet, lesznek a soraiban változások. Az MTK identitását viszont jól ismerjük, tudjuk, mit kell alkalmaznunk támadásban és védekezésben, megpróbáljuk a legjobbunkat adni, valamint mentálisan erőnek kell lennünk ahhoz, ha tovább akarunk jutni. Úgy gondolom, mindenki készen áll a szerdai játékra.”

A Mol Magyar Kupa valamennyi fordulójában egy mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése, így ez a szerdai összecsapásra is igaz. Vagyis, ha a rendes játékidő döntetlennel zárulna, akkor kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha akkor sem születik döntés, akkor jöhetnek a tizenegyesrúgások.

A továbbjutó már csütörtök este izgulhat, hiszen a 19.30-kor kezdődő Kazincbarcika–Diósgyőr mérkőzés után a televízió nyilvánossága előtt sorsolják ki a nyolcaddöntő párosításait – még úgy is, hogy két meccset a mostani fordulóból csak november 3-án játszanak le.

Jegyeket elővételben kedden 16 óráig a sportcsarnokban, 12 és 17 óra között a stadionban nyitva tartó szurkolói shopban lehet vásárolni, míg szerdán 9-14 óra között a sportcsarnok jegyirodájában, 14.30-tól a stadion jegypénztáraiban lehet belépőkhöz jutni.


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST

Várkerti Stadion, szerda, 17.00

Vezeti: Rúsz Márton (Szert Balázs, Berényi Ákos – tartalékjátékvezető: Nagy Róbert)


A borítófotón: Az augusztus 13-i bajnoki mérkőzésen hiába őrizték egyszerre többen is az MTK játékosai közül Jasmin Mesanovicot, ő megszerezte a győztes gólunkat

Fotó: Ombodi Tamás


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló