A tavasz meccse is lehet

2022-03-05 16:10:10
Kisvárda FC

Ha sikerül megismételni a július végi bravúrt, visszaelőzhetjük a Ferencvárost. BEHARANGOZÓ

Miként a második kör nyitómérkőzésén, a bajnokság utolsó harmadának nyitányán is dobogós csapatként játszunk a bajnoki címvédő Ferencvárossal – a vasárnapi mérkőzés egyértelműen a 23. forduló rangadója, de akár a tavasz meccse is lehet. A tét az elsőség megszerzése: ferencvárosi siker esetén maradnak az élen a zöldek, ha a Kisvárda Master Good győz, akkor biztosan megelőzi a Fradit, elsősége pedig azon múlik, hogy mit játszik a Puskás Akadémia Újpesten.

Mindenesetre az nem hangzik rosszul, hogy a Fradi elleni meccsünk megint erről szól...

„Ez nagyon jól hangzik, és nem hiszem, hogy bárki gondolta volna: huszonkét forduló eltelte után két pontra leszünk az éllovastól – értett egyet Erős Gábor vezetőedző. – Nagyon örülünk neki, de azt is el kell mondani, ez nem a véletlen műve, a csapat ezét az eredményért nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra. Felemelő, hogy ilyen mérkőzésen tudunk pályára lépni a Ferencváros ellen, és mivel egyszer már sikerült meghúznunk az oroszlán bajszát, nagyon bízunk benne, hogy ez újra sikerül. Képesnek is tartom magunkat arra, hogy újra bravúrt érjünk el, de tudjuk, az ország legjobb csapata az ellenfelünk, tele remek játékosokkal. Ugyanakkor az is látszik, hogy a Fradi nincs a legjobb formában, erről árulkodik az idei eredménysora is, emiatt is bizakodva várjuk a meccset, de természetesen a saját teljesítményünkön múlik majd sok minden.”

A három idei idegenbeli 0–0 azt mutatja, hogy a hátsó stabilitás megvan. Ez lenne az alap a vasárnapi rangadón is?

„A hátsó biztonságunk eddig valóban rendben volt, és ha az ellenfél kapuja előtt jobb döntéseket hozunk, akkor több pontunk lehetne – felelte Erős Gábor. – Ez nem azt jelenti, hogy elégedetlen lennék a csapattal, de azért több volt ezekben a mérkőzésekben, főleg a debreceniben, illetve hazai pályán a Paks ellen. Nem jellemző ránk, hogy ennyi mérkőzésen nem szerzünk gólt, ezt a sorozatot kellene lezárni, ami persze a Fradi ellen nem könnyű, de rúgott gól nélkül nincs győzelem.”

A zalaegerszegi mérkőzésen sérülés miatt voltak hiányzói a csapatnak, ezúttal három eltiltottunk van: Anton Kravcsenko, Hej Viktor és Janisz Karabeljov egyaránt öt sárga lap miatt nem léphet pályára.


A borítófotón: Jasmin Mesanovictól remélhetjük, hogy betalál a vasárnapi mérkőzésen

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló