A Real Madridnál is tudnak rólunk

2023-03-13 19:21:10
Kisvárda FC

Sportigazgatónk szakmai út keretében a királyi klub akadémiáján is járt, ahol vezető munkatársakkal találkozott.

Ezen a héten szakmai úton Madridban tartózkodik sportigazgatónk, Révész Attila, aki – amellett, hogy a helyszínen tekinti meg szerdán a Real Madrid–Liverpool Bajnokok Ligája. nyolcaddöntő visszavágót – tapasztalatcserén vesz részt a madridi klub akadémiájának vezetőivel. Így aztán a hétfői első találkozás után nem túlzás: Kisvárdáról már a Real Madridnál is tudnak.

A sportigazgató hétfőn eszmecserét folytatott Pablo Vegával, a Real Madrid akadémiájának egyik igazgatóhelyettesével, akivel olyan kérdéseket is átbeszéltek, mint a kiválasztás, a klubfilozófia és a taktikai felkészítés fontossága, valamint a játékosok felnőttfutballba integrálása. Utóbbi kapcsán elhangzott, hogy az elmúlt tíz évben mindössze négy saját nevelésű játékos került a Real Madrid első csapatának keretébe, csakis olyanok, akik készen állnak az ilyen jellegű kihívásokra. Vallják, ezt a folyamatot mesterségesen, külső anyagi motivációval sem lehet, nem érdemes felgyorsítani.

A fotón: A Real Madridnál a második számú létesítmény, az Alfredo di Stéano Stadion is impozáns látványt nyújt


Révész Attila találkozott továbbá a spanyol edzőképzés egyik magasrangú vezetőjével, aki hamarosan Kisvárdára érkezik majd előadást és továbbképzést tartani. Abban máris megerősítették klubvezetőnket, hogy akadémiai szinten nem érdemes letérni arról a proaktív stílusról, amelyet klubunk és felnőttcsapatunk is képvisel. A madridi bázison szerzett tapasztalatok a remények szerint jótékony hatással lehet az akadémiai munkánkra.

A sportigazgató a Real Madrid felnőttcsapatának munkájába is betekintést nyerhetett, megtekintette a madridi tartalékcsapat bázisát, az Alfredo di Stéfano Stadiont, amely a Real stadionjának, a Santiago Bernabéunak a felújítása alatt a koronavírusjárvány időszakában Karim Benzema és társainak otthona is volt egyben a hazai bajnoki és nemzetközi kupamérkőzéseken.

A fotón: Betekintés Álverp Albeola csapata, az U18-as legénység edzésébe


Révész Attila – aki a következő napokban más spanyol klubokat is meglátogat – arról is meggyőződhetett, hogy miként becsülik meg korábbi játékosaikat a madridiak, hiszen a klub (és a szerdai ellenfél, a Liverpool) egykori legendás játékosa, az Álvaro Arbeola által dirigált U18-as csapat edzésébe is betekintést nyert.


A borítófotón: Révész Attila és a Real Madrid akadémiájának egyik igazgatóhelyettese Pablo Vega


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló