A francia csatár sem fogott ki rajta

2021-11-25 11:55:31
Kisvárda FC

Az NB I-esekkel edző, de rendre a tartalékcsapatunknál szereplő kapus korábbi társai ellen nyújtotta az eddigi legjobbját.

Ki ellen nyújtsa az ember a szezon legjobb teljesítményét, ha nem a korábbi csapata ellen?

Németh Márk a nyáron az Újpesttől érkezett, és a lila-fehéreknél – amellett, hogy az élvonalban is bemutatkozott – a tartalékcsapatban kapott leggyakrabban szerepet. Kisvárdán még várat magára az élvonalbeli bemutatkozása, NB III-as tartalékcsapatunk összeállítása azonban szinte rendre az ő nevével kezdődik. A vasárnapi Újpest FC II elleni 1–0-s győzelemből pedig páratlan bravúrokkal vette ki a részét.

„Bennem volt, hogy a legutóbbi csapatom ellen játszottam, és volt bennem plusz belső motiváció is, de különösebben nem készültem másként, mint a többi meccsre, ahogy mindig, most is próbáltam a maximumot kihozni magamból – árulta el Németh Márk, akitől azt is megkérdeztük, hogy úgy alakul-e a kisvárdai karrierje, ahogy azt remélte. – Az elején voltak megingásaim, de úgy érzem, hogy fejlődtem azóta, hogy idekerültem, és magabiztosabb is vagyok.”

Maradva az Újpest FC II elleni mérkőzésnél, az ellenfél csatársorában feltűnt Yohan Croizet, akit sokan az NB I-ben is a legjobb támadók közé sorolnak. Az ő lövésének hárítása nagyobb presztízzsel bír, mint mondjuk a kevésbé ismert csapattársáé? Egyáltalán, a sok közül melyik volt a legnagyobb, legnehezebb védés a lila-fehérek ellen?

„Két védést tudnék kiemelni, az egyiket Croizet ballábas lövése után mutattam be, a másik pedig Kálnoki-Kis Zsombor szabadrúgás utáni csavarását követően – mondta a kedvenc hárításairól a 19 éves kapus. – Az újpesti csapat nagy részével játszottam együtt, a francia támadóval persze pont nem, az ő jelenléte garantálta, hogy komolyabb meccs vár ránk, mint általában az NB III-ban. Egyetértek azzal, hogy Croizet az egyik legjobb játékos Újpesten, aki az NB I-ből is kiemelkedik, az ő lövéseivel nem minden nap kerül szembe az ember, és örülök neki, hogy nem tudott rajtam kifogni.”

Az NB III-as csapat számára még két meccs van hátra ebben az évből: mit lehet remélni a Tállya és a Sényő elleni idegenbeli fellépésektől?

„Remélem, mindkét mérkőzést meg tudjuk nyerni, közben pedig olyan teljesítményt szeretnék nyújtani, hogy az NB I-es csapatnál is szóba kerüljön a nevem” – fejezte ki reményét Németh Márk.


A borítófotón: Az egyik nagy védés a sokból, amit Németh Márk külön is megemlített: kapusunk Yohan Croizet ballábas lövése után hárított

Fotó: Ombodi Tamás


A Kisvárda Master Good II–Újpest FC II NB III-as mérkőzés (1–0) összefoglalója, benne Németh Márk védései:


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló