Felemelő környezetben, felszabadultan

2018-05-27 08:26:11
Kisvárda FC

Lekerült a teher a kisvárdai csapatról, ez érezhető volt az MTK otthonában nyújtott teljesítményen.

Csak abból a szempontból volt tét nélküli a péntekre előrehozott MTK Budapest–Kisvárda Master Good NB II-es bajnoki (2–3), hogy a végső helyezéseket már nem befolyásolta, ami a pályán történt. A csapatok és a szurkolótáborok viszont nagyon is komolyan vették a meccset, éppen ezért feszültség a pályán és a lelátón egyaránt uralkodott. A kialakult hangulatban a várdaiak megadták a tiszteletet a bajnoknak, és a pályán maradva végigvárták, amíg az Új Hidegkuti Nándor Stadion díszpáholyában az MTK játékosai megkapják aranyérmeiket, és sportszerűen meg is tapsolták őket.

– Ez így volt természetes, vallom, hogy az ellenfélnek meg kell adni a tiszteletet, a bajnoknak pedig különösen – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője, akinek csapata a mostani NB II-es bajnokságban egyedüli csapatként szerzett hat pontot az MTK ellen. – Magát a meccset rosszul kezdtük a korán kapott gól miatt, de felül tudtunk ezen emelkedni, mi járattuk a labdát, távoli lövéseink, helyzeteink voltak, jogosan egyenlítettünk. Aztán a második félidő elején olyan gólt kaptunk, amit nem lett volna szabad, Vass Patrik csak oda adhatta be a labdát, ahova adta is, blokkolni kellett volna a beadást. Ez sem vetett vissza bennünket, és az egyenlítést követően, amikor már emberelőnyben játszottunk, nagyon nem szerettem volna, ha kikapunk. A hajrában végigvezetett szép támadásból sikerült is megszereznünk a győztes gólt.

A győzelem válasz lehetett a fanyalgóknak, akik a tavaszi, olykor váratlan vereségek miatt féltették a várdaiakat akár az MTK elleni mérkőzéstől, akár a folytatástól.

– Jó, csak azok a bizonyos fanyalgók nem tudják, hogy mit is jelent olyan helyzetben pályára lépni, ahogy mi azt hétről hétre a nagy lehetőség kapujában, feszültséggel tele tettük – reagált erre Kondás Elemér. – Játékosaim nem nagyon voltak még ilyen helyzetben, nehezen tudták kezelni ezt a helyzetet. Az MTK ellen azonban már felszabadultan játszhattak, ráadásul olyan miliőben, ami igazán felemelő. Szép stadionban, nagyszerű pályán, jó időben, villanyfényben. És mondhatjuk, hogy tét nélküli volt a meccs, de egyrészt én ezt a fogalmat akkor sem ismerem, ha a barátokkal focizom, másrészt a pályán végig uralkodó feszültség sem arról uralkodott, hogy valamelyik fél ne vette volna komolyan a meccset.

Oda a veretlenség

Ahogy Kondás Elemér fogalmazott, az MTK elleni siker jól illeszkedik a bajnoki évben véghezvitt történelmi tettekhez, amelyek közé a Kisvárda Ferencváros elleni első tétmérkőzése és továbbjutása vagy éppen az NB I-be kerülés tartozik. A fővárosi kék-fehérek a korábbi 18 hazai bajnokijukból tizenhetet megnyertek, és csak a Dorog ért az otthonukban gólnélküli döntetlent. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban NB II-es csapatként a Várda nyert egyedüliként, legutóbb pedig tavaly május 6-án a Ferencváros (3–1).


Következő mérkőzés
Puskás Akadémia FC
Kisvárda Master Good
Feélcsút, Pancho Aréna
2024-05-04 15:30
OTP Bank Liga, 31. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
1-0
0-0
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló