Török Lászlóé a vezetőedzői poszt

2022-06-28 13:02:08
Kisvárda FC

Megfelelő végzettséggel rendelkező szakember érkezett az akadémiánkról az NB I-es csapatunkhoz.

Török László kinevezésével vált teljessé NB I-es csapatunk szakmai stábja, az 52 éves prolicences szakembert kedden mutatta be Révész Attila sportigazgató a csapat előtt, és a délelőtti edzésen már be is kapcsolódott a munkába. A korábbi támadó, aki NB I-ben a Tiszakécske és a Honvéd színeiben játszott, rutinos edzőnek is mondható, pontosan húsz éve edzősködik, 2006-tól 2018-ig dolgozott Kecskeméten, irányította az NB II-es, majd NB I-s csapatot vezetőedzőként, hét évig pedig az akadémia szakmai igazgatójaként dolgozott, közben az NB II-es Honvédnál tett egy kitérőt. Az elmúlt fél évet Kisvárdán töltötte, az év elejétől akadémiánkon dolgozott, az U19-es csapatot irányította.

„Török László az U19-es csapat mellett az osztályozón az U17-esek munkájába is besegített, az utolsó meccseken már ő irányított, ezáltal még nagyobb rálátása van a teljes utánpótlásunkra, ami fontos, hiszen célunk és feladatunk is a fiatalok beépítése, és olyan futballisták kerültek most a felnőttek közé, akikkel ő már együtt dolgozott az elmúlt fél évben – jelentette be Révész Attila sportigazgató. – Ez teljesen indokolja, hogy a szabályoknak olyan edző kinevezésével feleljünk meg, aki ismeri a tehetségeink képességeit. A munka jellege, a filozófia – amit már Török László is jól ismer – nem változik, az állandóságot a segítők, vagyis Erős Gábor és Gerliczki Máté jelenléte garantálja. A feladatokat leosztottuk, a stábban mindenkinek megvan a maga területe, a munkát pedig Török László fogja össze. Ezzel a lépéssel végképp elmondhatjuk, hogy a felnőtt szakmai stábunk minden tagja az akadémiánkról került ki, ami egyedülálló az országban.”

„A bemutatásomnál először is gratuláltam a csapatnak a legutóbbi szenzációs teljesítményhez és eredményhez, és örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a közösséghez, ehhez a szakmai stábhoz – mondta székfoglalójában Török László. – Igaz, hogy messziről, Kecskemétről jöttem, mégis közelről, hiszen csak átsétáltam innen, az akadémiáról. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen szakmai alapelvek mentén kell haladnunk a napi munkában, csapatban dolgozunk, a végső döntéseket viszont nekem kell meghoznom. Meg kell felelnünk az úgynevezett fiatalszabálynak, ezért nagyon oda kell figyelnünk bizonyos játékpercekre, a fiatalok beépítésére, az ő egyéni képzésük és fejlesztésük is az egyik fő feladatom lesz. Ami jó volt, azt meg kell tartanunk, esetleg még jobbá kell tennünk, amiben pedig jobbá kell válnunk, az fejlesztésre szorul, ennek a lépéseit közösen kell meghatároznunk.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló