Zárásként megyei rangadó

2021-06-03 09:35:10
VLA

Győzelme esetén mindkét középső szekciós csapatunk megőrizhetné kedvező pozícióját – BEHARANGOZÓ.

Két hónappal ezelőtt, amikor még tizenegy mérkőzése volt hátra a kiemelt bajnokságban szereplő középső szekciós csapatainknak az idényből, talán az érintettek sem gondolták volna, hogy végre eljön ez a pillanat, és az utolsó meccsre hangolódhatnak. És mivel mind az U15-ösök, mind pedig az U14-esek jól jöttek ki a sorozatterhelésből, a Várda LA mindkét legénysége kedvező pozícióból várja a pénteki, Nyíregyháza Spartacus elleni mérkőzést. Győzelem esetén már csak egészen extrém esetben veszíthetik el a jelenleg birtokolt negyedik helyezésüket a nagyobbak, illetve a kisebbek a hatodikat.

„A nagyon szép tavaszi szezon méltó lezárása lenne a pénteki győzelem a számunkra, persze egyáltalán nem számítunk könnyű mérkőzésre a Nyíregyháza ellen – ecsetelte Szabó Balázs, U15-ös csapatunk edzője. – Bárhogy is alakuljon a vége, nagyon szép pozícióban zárnánk, de ha már így alakult, szeretnénk megragadni a lehetőséget és vele együtt a negyedik helyezést. Már csak azért sem számítunk könnyű meccsre, mert sérülések és eltiltások miatt szinte a fél csapat hiányzik, így viszont bizonyíthatnak azok, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Kapusposzton már a múlt héten elkezdtük megnézni, hogy kire is számíthatunk a következő évben, ez a folyamat most folytatódik a mezőnyjátékosok körében is.”


A Nyíregyháza elleni tavaszra halasztott őszi meccsét 3–1-re nyerte meg a VLA U15, ahogy a kisebbek is elhozták a három pontot a megyeszékhelyről 2–0-s győzelmükkel. Így aztán ők is reménykedve várhatják az évzáró megyei rangadót.

„Örülök neki, hogy a bajnokság utolsó meccse előtt sem lankad a játékosok lelkesedése és motivációja, öröm nézni őket az edzéseken – vette át a szót Márton István, U14-es legénységünk edzője, akinek éppen ellentétesek a gondjai kollégájától, hiszen minden játékos a rendelkezésre áll, és amiatt főhet a feje, hogy ki(ke)t hagyjon ki a jól szereplő csapatából. – Mindenképpen szeretnénk győzelemmel búcsúzni, ami nem lesz egyszerű a szervezett Nyíregyháza ellen.”


MLSZ ORSZÁGOS U15, 30. FORDULÓ

Péntek, 10.00: Várda LA (4.)–Nyíregyháza Spartacus (15.)


MLSZ ORSZÁGOS U14, 30. FORDULÓ

Péntek, 10.00: Várda LA (6.)–Nyíregyháza Spartacus (15.)


A borítófotón: Az U14-es csapatok „őszi", de már márciusban játszott nyíregyházi mérkőzésén 2–0-ra nyertek a fehérmezes kisvárdaiak


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló