Vitte előre a lendület

2019-04-09 07:22:57
Kisvárda FC

Bohdan Melnik nem tart attól, hogy megbüntetnék, ami miatt elhagyta „szolgálati” helyét.

Szemmel láthatóan ki tudott volna szaladni a világból. Miért is ne, hiszen pályafutása első NB I-es gólját szerezte Bohdan Melnik a Puskás Akadémia otthonában 4–0-ra megnyert mérkőzésen. A 22 éves jobbhátvéd a kisvárdaiak harmadik találatát jegyezte a mérkőzésen Lucas önzetlen átadása után.

De mit keresett a védő az ellenfél ötösén? Nem tart a „fegyelmezetlenség” miatti büntetéstől?

„Ez esetben talán megbocsátható, hogy követtem a támadást – mosolyodott el Bohdan Melnik, aki azt is elárulta, hogy rajta kívül a kedvese valamint a szülei örültek leginkább a góljának. – Elvitt a lendület a támadással, ami előtt én szereztem meg a labdát a felezővonalnál, majd mikor a kapu elé értem, Lucas remekül tálalt elém. A labdaszerzés után észrevettem az előttem tátongó üres területet, oda igyekeztem befutni. Szerencsére megérte.”

Bohdan Melnik hamarabb is meg lehetett volna az első NB I-es gólja, hiszen október 6-án, a paksi mérkőzésen hasonlóan nagy helyzetbe került, de akkor hibázott. Most nem villant be az a szituáció?

„Eszembe sem jutott az a helyzet, ez már egy teljesen más mérkőzés volt. Csak arra koncentráltam, hogy a felém guruló labdát a kapuba tudjam továbbítani – felelte Bohdan Melnik. – Örülök annak, hogy betaláltam, de mindig az a legfontosabb, hogy hátul ne hibázzunk, és kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. A védő számára ez az elsődleges, és persze az, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

A jobbhátvéd posztjáért Bohdan Melnik honfi- és kortársával Pavlo Lukjancsukkal fut versenyt a csapaton belüli konkurenciaharcként. Amikor utóbbi kapott lehetőséget, akkor élni tudott vele, most, hogy Lukjancsuk eltiltás miatt hiányzott, Melnik szerzett gólt és játszott hasznosan. Hogy kezeli a két játékos ezt a szituációt?

„Pasával barátok vagyunk, és bár valóban konkurálunk egymással amiatt, hogy egyazon poszton jöhetünk számításba, az életben nincs semmi bajunk egymással. Nekünk ez a helyzet csak segít, hiszen próbálunk maximális teljesítményt nyújtani, és amikor a másik kapja meg a lehetőséget, szurkolunk neki, hogy ragadja azt meg. Hiszen ez a csapat érdeke” – beszélt erről a helyzetről az NB I-ben egy, kisvárdai játékosként összesen háromgólos Bohdan Melnik.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló