Vezetőedzők premierje

2023-09-23 14:50:28
Kisvárda FC

Ahogy a Fradinál Dejan Sztankovics, úgy csapatunknál Mátyus János irányít először bajnoki mérkőzésen. BEHARANGOZÓ

A válogatott meccsek és a kupaforduló miatti háromhetes szünetet követően folytatódik vasárnap csapatunk számára az NB I-es bajnokság – a címvédő Ferencváros otthonában. Új vezetőedző, Mátyus János irányításával, aki úgy rázódhatott bele a feladatba, hogy előbb edzőmeccsen (Nyíregyháza, 2–0), majd kupamérkőzésen (Pilis, 5–0) ismerkedhetett a játékosokkal, most következik az első bajnoki, nem is akárki ellen.

„Menetközben érkeztünk, ami azt jelenti, hogy a csapat előző időszaka nem volt sikeres, viszont nagyszerű közel három héten vagyunk túl – mondta Mátyus János, az élvonalba több mint nyolc év után visszatérő vezetőedző. – A nyíregyházi edzőmeccsünk nagyon jól sikerült, a kupameccset Pilisen hoznunk kellett, és eljött az első bajnoki mérkőzésünk, ráadásul az egészen elképesztő formát mutató Ferencváros otthonában. Elég sok gondunk van a betegségek, sérülések miatt, ettől függetlenül önbizalommal felvértezve lépünk majd pályára, abszolút nem feltett kezekkel, és mindenképpen ponttal szeretnénk távozni.”

Vezetőedzőnk személyesen is ott volt a Fradi nagyecsedi kupamérkőzésén (8–0) és a csütörtöki, Csukaricski elleni Európa-konferencialiga-csoportmeccsen (3–1). Vagyis tétmeccsen többször látta a korábbi világsztár futballista, a szerb Dejan Sztankovics érkezésével ugyancsak új, a bajnokságban most bemutatkozó vezetőedző által irányított ellenfelet, mint a saját csapatát...

„A bajnokcsapatról van szó, amely ismétlem, nagyszerű formát mutat – jellemezte a Ferencvárost Mátyus János. – Az új edzővel picikét mást játszanak, nyilvánvalóan, hiszen minden szakember behozza a saját filozófiáját a klub életébe.Jó, hogy kétszer is láttam őket személyesen, igaz, az első mérkőzés nem volt igazán értékmérő, a Csukaricski elleni már igen. Olyan variációs lehetőségei vannak az ellenfélnek, amely megnehezíti belőlük a felkészülést, azért rájuk is készülünk, de leginkább a saját játékunkkal foglalkozunk, és ez most nem a közhely.”

Műzyus János 1998 és 2000 között. valamint 2007-2008-ban összesen 58 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az FTC színeiben, ezeken 11 gólt szerzett. Edzőként a mostani lesz az első meccse az Üllői úton, de 2014-2015-ben két csapatot is irányított a Fradi ellen, mindkettőt hazai környezetben – a Pápa Szasa Popin góljával 1–0-ra legyőzte a Ferencvárost, majd ugyanabban a bajnoki évben, tavasszal a Nyíregyháza Spartacusszal ért el gólnélküli döntetlent Gera Zoltánék ellen.

„Azok a mérkőzések nagyon jól sikerültek, persze abban reménykedem, hogy a sor most is folytatódik – így a 48 éves szakvezető. – A magyar csapatok közül kettő áll igazán közel hozzám, a Honvéd mellett a Fradi, de ez csak az én, igazán zárójeles kis dolgom. A csapatnak kell jól szerepelnie!”

Bár Czérna Erik és Bíró Roland már a csapattal együtt, igaz, egyes feladatokat külön végezve dolgozik, a két, műtéten átesett titánunk még nem bevethető. Ahogyan a múlt héten bokáját törő Milos Szpaszics sem, a héten betegeskedők közül pedig többek játéka kérdéses.


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő