Veszítenivaló márpedig van!

2021-01-29 14:53:02
Kisvárda FC

Nem enyhülnek a gondok, temérdek a hiányzó a Fradi elleni meccs előtt is – BEHARANGOZÓ

Még vége sincs a januárnak, de már a harmadik idei mérkőzésünkre készülünk. Ráadásul veretlenül utazunk a szombati, Ferencváros elleni mérkőzésre, hiszen a két idei hazai meccsünkön négy pontot gyűjtöttünk: a Mezőkövesd elleni 0–0-t követően 2–1-re legyőztük a második helyezett Mol Fehérvárt, és a dobogó alsó fokára ugrottunk. Ezúttal attól is nehezebb próbatétel vár ránk, hiszen a bajnoki címvédő, a mezőnyt most is tíz ponttal vezető Ferencváros vendégei leszünk.

„Mindenki kellő önbizalommal várhatja a mérkőzést, nemcsak a Fehérvár elleni győzelem, hanem az eddigi szereplésünk miatt is – mondta Supka Attila vezetőedző. – Tény azonban, hogy a szerdai sikerünk jó alapot teremtett a folytatáshoz, azon az úton szeretnénk tovább haladni. Ugyanakkor az is igaz, temérdek gonddal küszködünk, továbbra is sok a sérült játékosunk, és újra van két eltiltottunk is. Így aztán több olyan futballista is pályára lép a Fradi ellen, aki a bajnokság eddigi szakaszában kevesebb lehetőséghez jutott. Nem osztom azt a véleményt, hogy ne lenne veszítenivalónk, mert bár az esélyesek valóban nem mi vagyunk, de a presztízsünk, a csapatról eddig kialakult kép miatt cseppet sem mindegy, hogy milyen eredményt érünk el. Mondanom sem kell, minél jobbra vagyunk a Fradi otthonában is.”

Ami pedig a hiányzókat illeti, a hosszabb ideje sérült játékosokhoz, Gosztonyi Andráshoz és Anton Kravcsenkóhoz (mindketten műtét után lábadoznak) nemrégiben „csatlakozott” Rubus Tamás (lágyéksérve van) valamint Niko Datkovic (combhajlító-húzódás), a szerdai meccsen pedig Cornel Ene, ő combizom-húzódás miatt nem játszhat. Ötvös Bence öt sárga lapos eltiltása ugyan lejárt, de ketten felváltották őt a „büntetőpadon”: Hej Viktornak és Lucasnak (aki legutóbb júniusban ugyancsak a Ferencváros otthonában játszott meccsből maradt ki hasonló okok miatt) gyűlt össze az öt sárga lapja, így ők sem léphetnek pályára.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló