Vernes ásta meg a várdai vermet

2018-03-08 14:35:17
Kisvárda FC

A Kisvárda a bajnokságban először veszített idegenben.

Ezúttal a nyugati országrészben keményített be jobban a tél a bajnoki folytatás előtt, ennek megfelelően Zalaegerszegen a pályát övező hóhegy fogadta a csapatokat, így az ott fellépő Kisvárdát is.

A Zete a Puskás Akadémia elleni hétközi kupabravúrral várta a nyitányt, de úgy tűnt, a várdaiak ráéreztek arra, ami a felcsútiaknak nem jött össze, és egy szép kombináció végén vezetést szereztek. Az előnyt nem sikerült sokáig megőrizni, mert kísértetiesen hasonló tizenegyest kapott a Várda, mint az őszzáró mecscen a Győr ellen: a labda túljutott Zöldesi Illés kapuson, amikor ő ütközött a helyzetet kihagyó támadóval. A játékvezető büntetőnek látta, és az ősszel három tizenegyest is hárító Zöldesi eszén ebben a bajnokságban most először jártak túl a tizenegyes alkalmával.

A második félidőben inkább a Várda gólja érett, támadott a vendégcsapat, a vezetést szerző Brana Ilics lövése újabb gólt ígért, de a kapus védeni tudott. Az első hazai gólnál is jeleskedő Vernes Richárd beadásából aztán Króner Martin a kapuba fejelt, ami után nagy erőket mozgósított a második helyezett az egyenlítésért, de csak távoli próbálkozásokig jutott. A Kisvárda a mostani bajnokságban először veszített idegenben.

NB II: 22. forduló

Zalaegerszegi TE FC–Kisvárda Master Good 2–1 (1–1)
Zalaegerszeg, 468 néző, v.: Zierkelbach (Szabó P., Aradi).

ZTE: Kovács Z. – Polényi G., Króner, Devecseri, Szökrönyös – Patvaros, Hudák M. – Fujsz, Bedi, Vernes (Nagy G., 82.) – Paudits (Jelena, 92.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Kisvárda: Zöldesi – Vári B., Izing, Papucsek – Lucas – Melnik, Oláh G. (Délczeg, 84.), Misic (Strestík, 55.), Protics – Gosztonyi (Lukács R., 74.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Ilics (0–1) a 13., Vernes (11-esből, 1–1) a 26., Króner (2–1) a 77. percben

Percek, események
13. perc: Oláh Gergő emelte balra a labdát, amelyet Középre középre adott, az ötös túlsó sarkánál érkező Ilics pedig 3 méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 0–1.

26. perc: Vernes ugratta ki a jobb oldalon Bedit, aki átemelte a labdát a kifutó Zöldesi felett, majd ütközött vele. Papucseknek a gólvonalról ugyan sikerült mentenie, de a kisvárdai kapus megmozdulása miatt a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőből Vernes a balra vetődő Zöldesi mellett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–1.

77. perc: Vernes jobbról kapu elé ívelt szaabdrúgásából Króner 8 méterről, lágyan a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 2–1.

Mesterszemmel
Artner Tamás: – Meg kellett indítani a szekeret, s elmondtam a fiúknak is, hogy hiába jobb ellenfél jön. Fel kellett vállalnunk azt a taktikát, hogy átadjuk a területet a riválisnak

Kondás Elemér: – Jó mérkőzés kerekedett a találkozóból és jó ellenféllel találkoztunk. Jól kezdtünk, vezettünk, aztán, hogy büntető volt vagy sem, amit kaptunk más kérdés, de nem ezzel foglalkozunk. A második félidőben nyomtunk, de a ZTE nagyon taktikusan futballozott.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló