Vereségek a bajnoki főpróbán

2019-07-27 22:52:18
Kisvárda FC

A Gyirmót ellen két meccset játszottunk a fővárosban.

A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccseket játszotta szombaton csapatunk. A Kisvárda Master Goodra – hasonlóan az egy héttel korábbihoz – ismét budapesti turné várt, amelynek keretében az NB II-nek feljutási reményekkel nekivágó Gyirmót ellen duplázott. A helyszín a Budapest Honvéd akadémiájának edzőközpontja volt. Vagyis a Vasas stadionja után egy másik, a közelmúltban átadott fővárosi létesítményt is „felavatott” csapatunk.

A sorban első összecsapáson visszatért a kisvárdai kapuba Felipe, aki először szerepelt tesztmeccsen a mostani előszezonban. Nem rajta múlott, hogy Claudiu Bumba gyors gólja után még szünet előtt 3–1-re fordítottak a kisalföldiek, hogy aztán Sassá találatával 3–2-re alakuljon a mérkőzés állása. Közben kétszer villant a piros lap. Az első félidő hajrájában a szintén első nyári edzőmeccsét játszó Anderson Pico akadt össze a gyirmóti Tóth Bencével. Az eset után a játékvezető megkérte a két játékost, hogy cserével menjen le a pályáról. Pico el is indult, de a második gyirmóti gólt szabadrúgásból szerző középpályás tovább reklamált, mire nemcsak utóbbinak, hanem a vétlen kisvárdai játékosnak is felmutatta a piros lapot a spori.

A csapatok gyakorolhatták a tíz a tíz elleni játékot, szünet után pedig az addig két gólpasszos Gyüre Tamás egyenlített Sassá átadásából. A gyirmótiak egyik játékosának sérülése miatt és további cserelehetőség hiányában az NB II-es legénység második sora nyolc mezőnyjátékossal játszott a hajrában, mégis ők szerezték meg a győztes gólt (4–3).

A „fényes” csapatok az edzőcentrum villanyvilágítással rendelkező centerpályáján játszottak, az egyik szomszédos játéktéren épp a kezdés előtt fejeződött be a kisvárdaiak harmadik fordulóbeli ellenfelének, a Budapest Honvédnak az edzése. A főpróbának számító főmeccsről hiányzott Rados Protics, akit a Vasas ellen kiállítottak, és az egy felkészülési meccsre szóló eltiltását töltötte. Játszott viszont Gheorghe Grozav, aki egy hete sérülés miatt hiányzott. Ez a kilencven perc kevésbé volt mozgalmas, mint a másik, de egy szép akciót követően a Gyirmót megszerezte a vezetést.

A második félidőben sem jelentett sok veszélyt az ellenfél kapujára a Várda, a felek inkább a mezőnyben gyűrték egymást. Mígnem egy rövidre sikerült hazaadásra korábbi játékosunk, Heffler Norbert csapott le, és ő állította be a 2–0-s végeredményt.


ELŐKÉSZÜLETI MÉKŐZÉSEK

(Budapest, a Magyar Futballakadémia edzőközpontja)

Gyirmót FC Győr–Kisvárda Master Good 4–3 (3–2)

V.: Farkas T.

Gyirmót: Pálfi (Ivancsics) – Tóth E. (Horváth R.), Villám, Széles, Présinger – Varga P., Sandal (Kovács Á.) – Kamarás, Tóth B., Szabó L. – Mayer (Horváth D.)

Kisvárda: Felipe (Zöldesi) – Czene, Elek Á. (Bíró R.), Kravcsenko, Baranyai – Szőr, Anderson Pico – Himik, Bumba (Riznicsenko), Sassá – Gyüre

Gól: Varga P., Tóth B.., Mayer, Szabó L., illetve Bumba, Sassá, Gyüre

Gyirmót FC Győr–Kisvárda Master Good 2–0 (1–0)

V.: Csonka B.

Gyirmót: Rusák – Krén (Orbán), Lipták, Hudák D., Zeke – Nagy P., Vass Á – Koltai (Éri), Lázár P., Heffler N. (Gelencsér) – Szarka Á.

Kisvárda: Minca (Zöldesi) – Melnik, Beriosz, Rubus, Hej – Karaszjuk, Lucas – Hugo Seco (Gosztonyi), Cukalasz (Kovácsréti), Grozav – Tischler (Ilics)

Gól: Koltai, Heffler N.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló