Végül Debrecenbe kell menni

2023-08-20 10:42:31
Kisvárda FC

A bajnokságban még hibátlan, de a nemzetközi porondtól elbúcsúzott DVSC otthonában lépünk pályára. BEHARANGOZÓ

A bajnoki szezon negyedik mérkőzését is idegenben játsszuk, míg a paksi fellépését az Európa-konferencialiga (Ekl)-szereplése miatt elhalasztó DVSC harmadszor is hazai környezetben szerepel. A mieink neve mellett négy pont szerepel, a Debrecen mindkét hazai meccsét (Mezőkövesd 3–1, Zalaegerszeg 1–0) megnyerte, az Ekl-től viszont a csütörtöki, osztrák Rapid Wien elleni otthoni 0–5 következtében elbúcsúzott. A mérkőzést eredetileg Kisvárdán kellene játszani, de a Várkerti Stadion játékterének rossz állapota miatt a felek elcserélték a pályaválasztói jogot, így a Nagyerdőn indul útjára a labda 20.15-kor.

Csapatunknál az MTK Budapest elleni legutóbbi 0–0-s döntetlent követően változás történt a szakmai stábban, Milos Kruscsicsot eddigi egyik segítője, Gerliczki Máté váltotta – az ő számára a hétfő esti lesz a premier.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgalommal és izgatottan várom a bemutatkozásomat, de a felnőtt csapatnál eltöltött másfél év alatt azért valamennyire hozzászoktam a légkörhöz – kezdte a beharangozó kapcsán Gerliczki Máté. – A pozíció és a feladat nyilván más, de ez egy új kihívás, amit meg kell oldani. Amennyire segítség, hogy ismerem a játékosokat, annyira furcsa is, hogy immár nekem kell irányítani őket, de ebben a helyzetben is helyt kell állnom. Asszisztensedzőként is meggyőződhettem arról, hogy nagyon jó egyveleget alkotó, remek mentalitású játékosokkal dolgozhatunk, nem volt olyan mérkőzésünk, amikor a hozzáállásra lehetett volna panasz, az elmúlt héten is nagyszerű volt az edzésmunka.”

Gerliczki Máté számára ismertek az elvárások, kérdés, szakmai téren tervez-e bármilyen változást az eddigiekhez képest.

„Nagyon sok mindenen nem kell változtatni, nyilván van egy-két szegmens, amin igen, akár az ellenfél miatt is, igazodva az ő stílusukhoz és szerkezetükhöz is – véli a megbízott vezetőedző. – Ugyanakkor egy hét után óriási változtatásokra még ne számítson senki. A Debrecen a legutóbbi bajnoki és Ekl-meccse között oda-vissza nyolc játékost cserélt ki a kezdő tizenegyben, így, hogy kiesett és a legutóbbihoz képest plusz egy napja maradt a felkészülésre, nem biztos, hogy ennyi változtatást eszközölnek. Teljesen mindegy, mert akik a Zalaegerszeg ellen szerephez jutottak, ők is maximálisan tudják a feladatukat, úgyhogy nagyon erős, agresszív és a legutóbbi vereségük miatt akár feltüzelt ellenfélre is lehet számítani.”

Csapatunkból a hosszabb ideje sérült Balogh Norbert és Bohdan Melnik a héten már teljes értékű munkát végzett, így az ő nevük is szóba kerül a hétfői meccsre nevezendő keret kijelölésekor.


A borítófotón: Támadónk, Jasmin Mesanovic szerzett már gólt a hétfői ellenfél, a DVSC ellen


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő