Védőként sincs ellenére a gólszerzés

2023-05-24 15:16:37
Kisvárda FC

A legutóbbi két mérkőzésen egyaránt betalált brazil balhátvédünk, aki számára véget ért az idény.

A legutóbbi két hazai mérkőzésen egyaránt góllal vette ki a részét az Újpest (2–0) és a Vasas (2–1) elleni győzelmekből Matheus Leoni, aki a lila-fehérek ellen csereként beállva a vezetést jelentő gólt szerezte, az angyalföldieknek pedig a győztes gólt lőtte. A brazil balhátvédnek ebben a bajnokságban ezek voltak az első góljai, legutóbb – jó szokásához híven – az előző bajnokság utolsó hazai mérkőzésén, a Zalaegerszeg ellen (2–1) talált be.

„Baloldali védőként ugyan nem egyértelmű feladatom a gólszerzés, de mint minden futballista, én is szeretem, ha úgy is tudom segíteni a csapatot, hogy be-betalálok az ellenfelek kapujába – árulta el Matheus Leoni. – Hosszú idő után találtam be, de közben majd’ minden mérkőzésen volt lehetőségem, és örülök, hogy az utóbbi két mérkőzés ilyen szempontból jól sikerült. Ennél is fontosabb, hogy hosszú idő után végre meccseket tudtunk nyerni, a csapat a jelek szerint visszatért a győztes útra. Ez nagyon fontos volt a hosszú ideig tartó sikertelenséget követően.”

Meglehet, Leónak azért éppen most jött ki a lépés a gólszerzésre, mert a szakmai stáb az utóbbi két meccsre szerkezetet váltott, és balhátvédünk is közelebb került a kapuhoz.

„Balhátvédként ugyan a védekezés az elsődleges feladatom, de olyan futballista vagyok, aki szeret támadni és veszélyeztetni az ellenfél kapuját – mondta erről a 31 éves brazil játékos. – Igyekeztünk meglepni az Újpestet azzal, hogy három védővel kezdtünk, igaz, éppen a beállításom után váltottunk vissza a négyhátvédes szerkezetre, mégis sikerült odakerülnöm az ellenfél kapuja elé, és gólt is szereznem. Mindig is hiszek abban, hogy védőként is oda kell érnem a másik tizenhatoshoz, ezúttal ez kellett a gólomhoz. A Vasas elleni találatomban pedig valóban segített az új szisztéma, amit alkalmaztunk. A két gól hasonlított egymáshoz, nem véletlenül, hiszen sokszor gyakoroljuk az ilyet edzéseken, és szeretünk azzal meglepetést okozni az ellenfélnek, hogy mi, védők is felzárkóznak a támadásokhoz. Persze elsődlegesen a biztönságot tartjuk szem előtt.”

Egy mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, ezen Matheus Leoni sárga lapos eltiltása miatt nem léphet pályára, ugyanakkor szorít azért, hogy a társak eredményesek legyenek pénteken Kecskeméten.

„Ez a szezon nem a legjobban sikerült a számunkra, nem mindig az történt, amire számítottunk – így a játékos. – Pedig jól kezdtük a bajnokságot, ekkor joggal remélhettük, hogy helyünk lesz az első három között, a Konferencialigában is három meccset megnyertünk a négyből. Fontos a hatodik helyezés megőrzése, hogy újra a mezőny első felében végezzünk, és önbizalommal kezdhessük a következő idényt, amely során újra megcélozhatjuk a dobogót.”


A borítófotón: Matheus Leoni a szurkolók körében is népszerű – nemcsak a góljai miatt

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Kecskeméti TE
1-0
0-0
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2023-05-26 18:15
OTP Bank Liga, 33. forduló