Védett tizenegyessel, emberhátrányban

2023-03-18 16:19:59
Kisvárda FC

Meg kell becsülni a Mezőkövesden szerzett pontot, még ha a korai vezetés többet is ígért. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A biztonság került előtérbe az OTP Bank Liga 24. fordulójának nyitómeccsén, amelyen csapatunk Mezőkövesden lépett pályára. A mieink két vereség után idegenben mindenképpen ponttal szerettek volna gazdagodni, a Mezőkövesd újpesti veresége pedig inkább arra késztette a matyókat, hogy hátrafelé figyeljenek még a tabellán.

Kisvárdai részről apróbb változások történtek a csapat összetételében, ezek közé tartozott, hogy visszakerült a kapuba Hindrich Ottó, aki a fiatal játékperceket gyűjtögeti. A hazaiak támadójátékának két alappillére közül Sztefan Drazsics sérülés miatt nem játszhatott, Molnár Gábor pedig a kispadon kezdett.

Az NB I egyik legjobb formában lévő kapusa kétségkívül Riccardo Piscitelli, aki a két csapat októberi meccsén kivédte a szemünket, büntetőt is hárított. Ezúttal viszont Ilija Beriasvilivel egyetemben összehozta a vezető gólunkat. Csaknem két és fél meccs után találtunk be újra, de kétségtelen, Jasmin Mesanovic bajnokságbeli ötödik találatát nem felépített akció előzte meg...

Mint ahogy a folytatásban hosszú perceken nem hagytuk kibontakozni a Mezőkövesdet, amely az első félidő második felében azért veszélyesebbé vált, és ha nem is érett, de megszületett az egyenlítő gólja. Pont a legrosszabbkor, közvetlenül szünet előtt, pedig előtte Matheus Leoninak volt egy ígéretes helyzetből leadott lövése, amit Piscitelli védett.

Kiegyenlítődött a játék a második félidő első felében, mégis ekkor dőlhetett volna el a parti. Előbb megúsztuk a kapunk előtti hatalmas, „háromfelvonásos" tűzijátékot, majd Leoni második sárga lappal pirosat, a Mezőkövesd pedig büntetőt kapott. Ami kimaradt, pontosabban Hindrich védett, és ezúttal a kipattanó, majd a védést és a felszabadítást követő szöglet után sem került a kapunkba a labda.

Eszünkbe juthatott, októberben is a kihagyott tizenegyes után jött a fordulat (a Kövesd egyenlített), most azonban ez nem volt benne a meccsben, emberhátrányban az erőnk a védekezésre koncentrálódott.

De legalább véget ért a góltalansági- és vereségsorozat, ezzel a picike ponttal talán megindulhatunk felfelé, de a Mezőkövesdet négy ponttal magunk mögött tartottuk.


OTP BANK LIGA: 24. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–1)

Mezőkövesd, 1582 néző, v.: Csonka B. (Garai P., Szalai D.)

MEZŐKÖVESD: Piscitelli – Baranyai N. (Vajda S., 75.), A. Lukic, Beriasvili, Filip – Cseri T. (Molnár G., 75.), Karnyicki (Márkus A., 80.), David Babunszki (Ephestion, 90.) – Kállai K., Bobál G., Besirovic. Vezetőedző: Kuttor Attila

KISVÁRDA: Hindrich – Melnik, Hej, D. Kovacic, Leoni – Ötvös (Széles, 86.), Karabeljov – Navrátil (Ilievszki, 61.), Makowski (Lucas, 86.), Camaj (Alic, 72.) – Mesanovic. Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Mesanovic (0–1) a 18., A. Lukic (1–1) a 43. percben Kiállítva: Leoni a 64. percben


A fontosabb események

8. perc: Piscitelli gurította ki a labdát balra Beriasvilinek, aki egyből visszapasszolta azt a kapusnak, aki röviden tolta meg az őt letámadó Mesanovic mellett, a csatár megelőzte a kapust, és négy méterről, jobb külsővel a kapu bal sarkába passzolt, 0–1.

43. perc: Besirovic jobboldali szöglete után többszörösen nem tudtak felszabadítani a kisvárdai védők, a labda Navrátilról Cseri Tamás elé került, az ő húszméteres, rosszul eltalált lövése az oldalvonal felé tartott, ám Besirovic utolérte a labdát, jobbról, a tizenhatoson belülről, az alapvonalról lágyan középre adott, a nagy lendülettel érkező Andrej Lukic pedig öt méterről a kapu bal oldalába fejelte, 1–1.

63. perc: Piscitelli ívelte fel a labdát a félpályáról, a labda lepattant a tizenhatos előtt, majd Leoni igyekezett oldalra rúgni, de az eléje kerülő Besirovicot derékon rúgta a tizenhatoson belül. Tizenegyes és sárga lap – a brazil védőnek immár a második, így a kiállítás sorsára jutott.

66. perc: A videóbíró által is megerősített tizenegyest Cseri Tamás végezte el, jobbal a bal alsó sarkot vette célba, de Hindrich kiütötte a labdát, amit Melnik vágott szögletre.


next match
Kisvárda Master Good
Puskás Akadémia FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-04-01 13:00
OTP Bank Liga, 25. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-1
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2023-03-18 14:05
OTP Bank Liga, 24. forduló