Van ok a bátorságra

2019-03-01 15:50:22
Kisvárda FC

A bajnokság harmadik körét a címvédő Mol Vidi FC otthonában kezdi a Kisvárda Master Good.

Az első körben nyolc, a másodikban 16 pontot szerzett a kisvárdai csapat. Érdekes, hogy külön-külön ezekben az etapokban nem zárt kieső helyen (az 1-11. forduló után a tizedik volt a csapat, a második kör eredményei alapján a hatodik), ám ha most hirdetnének végeredményt, akkor mégis búcsúzna az élvonaltól. Ám ha az előrelépés olyan töretlen marad, vagy akár csak sikerülne megismételni a második körös eredményességet a záró részben is, akkor nincs kétségünk az NB I-es tagság meghosszabbítását illetően.

A következő négy meccs roppant „húzós” lesz, hiszen a tavalyi bajnokság és a jelenleg tabella első négy helyezettje lesz az ellenfél. Kezdésként a címvédő, aktuális második Mol Vidi FC. Azt a luxust azonban nem engedheti meg magának a csapat, hogy mint az első és a második körben, pont nélkül marad, illetve csak egyetlen egységet gyűjt összesen a Vidi, a Honvéd, az Újpest és a Fradi elleni meccseken.

„Négy nagyon komoly csapat ellen játszunk, és már a Vidi elleni meccsen is mindent meg kell tennünk azért, hogy pontot vagy pontokat tudjunk gyűjteni – értett egyet a megállapítással Dajka László vezetőedző. – A futball attól is a legcsodálatosabb játék a világon, hogy előre nem lehet tudni, ki ellen leszel képes jó eredményt elérni, viszont ebből a kvartettből számunkra a Mol Vidi elleni meccsre kell koncentrálnunk, és ellenünk kell úgy pályára lépni, hogy sikeresek legyünk.”

A címvédő a legutóbbi három meccsét a Kisvárda Master Good legfőbb riválisaival játszotta. Adhat az erőt, illetve realitást a jó eredmény elérésére, hogy a Puskás Akadémia (3–0) és a Diósgyőr (2–1) is nyerni tudott a Mol Sóstó Arénában, illetve a Haladás (0–1) sem járt messze a pontszerzéstől?

„Ezek a mérkőzések azt mutatták meg, hogy a Vidi ellen is lehet más csapatoknak esélye, miért ne lehetne nekünk is – válaszolta Dajka László. – A jelenlegi NB I-ben nincsenek lefutott mérkőzések, természetesen vannak jobb játékerőt képviselő csapatok, közéjük tartozik a szombati ellenfelünk is, de úgy gondolom, ellenünk sem mehet biztosra.”

A kisvárdai csapat a Ferencváros elleni két kupamérkőzés egy-egy félidejében bebizonyította, hogy az erős riválisok ellen is képes a bátor játékra. Vajon ilyen értelemben is felveszik majd a kesztyűt a Vidivel?

„Mióta betettem a lábam Kisvárdára, azóta azt hangoztatom, ha beássuk magunkat a kapu elé, akkor abból nem jöhetünk ki jól – így Dajka László. – Ráadásul az őszi csapatunkhoz képest a jelenlegi erősebbnek tűnik, ez további okot ad a bátorságra. Meg kell választani az arányát a helyes harcmodornak, de vallom: akkor értünk el jó eredményeket, ha bátrabban futballoztunk.”


A fotón: Dajka László ismét keblére ölelheti az ellenfél játékosát, Huszti Szabolcsot

Fotó: nso.hu


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló