Valóra vált álom: irány az élvonal!

2019-06-22 17:23:04
Kisvárda FC

Az egész bajnokságban nyújtott százszázalékos teljesítménnyel jutott fel a Várda LA U14-es csapata.

A hazai pályán szerzett négygólos előny birtokában lépett pályára szombaton Balmazújvárosban a Várda LA U14-es csapata – az osztályozó harmadik körének visszavágóján a feljutás volt tét.

A balmazújvárosi stadionban rendezett mérkőzésen a vendégek korai góllal növelték tovább az előnyüket, ez megnyugtatta a csapatot, jöttek az újabb találatok, és a szünetben éppúgy 4–0-ra vezettek, mint amennyire hazai pályán nyertek. A második játékrészben Puporka Dávid megszerezte a mérkőzésen negyedik és ötödik gólját, feltéve a koronát saját és a csapat egész éves teljesítményére.

A 10–0-s összesítéssel az élvonalba jutó VLA a bajnoki szezonban mind a 33 mérkőzését megnyerte, imponáló gólkülönbséggel. A feljutás azt jelenti, hogy kisvárdai utánpótlás csapatok (az U14 mellett az U15-nek is kiharcolták a jogot) először szerepelhetnek országos lefedettségű, felmenő rendszerű élvonalbeli bajnokságban.

Az újabb sporttörténelmi tetthez csakis gratulálni lehet!


U14 II. OSZTÁLY OSZTÁLYOZÓ, 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Balmaz FC-Olasz FS–Várda LA 0–6 (0–4)

VLA: Jóbi (Popovych) – Széll (Romanchuk), Ténai, Lukecha, Juhász Dávid (Veress M.) – Babych (Szilágyi B.), Adu (Gáncsos), Vojtkó (Dócs) – Kosovshchuk, Puporka, Napuda (Jávor A.). Edző: Kovács János

Gól: Puporka (4., 13., 50., 69. és 80.), Adu (23.)

Kovács János: – Nagy menetelés végére értünk. Büszke vagyok a csapatra, mert amit elterveztünk, azt el is értük, igaz, rengeteget dolgoztunk azért, hogy a rájátszással együtt ilyen hosszúra nyúlt idényt százszázalékosan tudjuk zárni. Letettük a névjegyünket azzal, hogy a felnőttcsapat után mi is az NB I-be jutottunk, ezzel az akadémia két korosztályban is az élvonalban tud tovább építkezni. Szerintem ennyi munkával az élvonalban is meg tudjuk majd állni a helyünket. Külön gratulálok az egész stábnak is, a klubvezetésnek pedig jár a köszönet, hogy minden feltételt biztosítottak az ide vezető út során.

Feljutott: Várda LA, kettős győzelemmel (10–0)


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló