Utazás az ismeretlenbe

2024-02-16 14:28:44
Kisvárda FC

Feczkó Tamás első idegenbeli meccse következik, olyan csapat otthonában, amely a héten edzőt váltott. BEHARANGOZÓ

Zsinórban kilenc, hazai pályán játszott mérkőzés után szerepelünk ismét idegenben, ahol legutóbb 2023. október 29-én léptünk pályára – Pakson (1–3). Következik a Mezőkövesd elleni alsóházi mérkőzés, szombat délutáni házigazdánkat hazai pályán sikerült legyőznünk október 21-én, 2–1-re.

Ha a tabellára nézünk, aligha kell ecsetelni a mérkőzés jelentőségét.

„Mindenki tisztában van azzal, hogy ennek a mérkőzésnek nem pusztán a három pont a tétje – vágott bele Feczkó Tamás vezetőedző, aki most először vezetheti csapatunkat idegenbeli mérkőzésen. – Pontosan amiatt, ahogyan a két csapat áll a tabellán, akár a helyezéseket, akár a pontszámokat tekintve. Ami pedig az első idegenbeli meccsemet illeti, az a helyzet állt elő, hogy mindegy hol játszunk, mindenhol a győzelem reményében kell pályára lépni, legyen az otthoni vagy idegenbeli fellépés. Meg kell mutatnunk, hogy a kisvárdai klub és a szurkolók többre érdemesek az utóbbi időben látottaknál.”

Mezőkövesden a hét elején edzőváltás mellett döntöttek, Kuttor Attila helyére a szerb Milan Milanovics érkezett a kispadra. Mennyire nehezíti a mieink felkészülését a mérkőzésre az ilyen váratlan esemény?

„Nagyban, mert bár a játékoskeret nem változott, az új edző által kitalált taktikai variációkra nem tudtunk felkészülni – így Feczkó Tamás. – A hazai csapat játékosaiból egyénileg fel tudtunk készülni és csapatszinten is ismerjük a Mezőkövesd erősségeit és gyengéit. Kíváncsian várjuk, hogy milyen játékrendszerrel állnak elő. Van sejtésünk, hiszen a játékosállomány összetételéből lehet következtetéseket levonni, illetve az új edző előző csapatainál alkalmazott játékrendszereket is ismerjük.”


A borítófotón: Játékosunk, Driton Camaj (balra) ismét összemérheti erejét a mezőkövesdi Kállai Kevinnel

Fotó: Móricz Csaba


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló